203
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ σε παλαιότερη συνάντησή τους | Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στη Βόρεια Μακεδονία ο Τσίπρας – Συνάντηση με Ζάεφ

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2019, 07:49
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ σε παλαιότερη συνάντησή τους
|Intimenews/ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στη Βόρεια Μακεδονία ο Τσίπρας – Συνάντηση με Ζάεφ

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2019, 07:49

Στα Σκόπια φτάνει σήμερα Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη επίσκεψη έλληνα πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία, δύο μήνες μετά την ενεργοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η Αθήνα αποδίδει ιστορική σημασία στην επίσκεψη και υπογραμμίζει ότι σηματοδοτεί μια νέα αρχή στις διπλωματικές, οικονομικές, στρατιωτικές και ενεργειακές σχέσεις των δύο χωρών, με στόχο να καταστούν στρατηγικές.

Ο Πρωθυπουργός και το 10μελές υπουργικό κλιμάκιο που θα τον συνοδεύει, θα αφιχθούν στο αεροδρόμιο στις 10:30 ώρα Ελλάδας προκειμένου να μεταβούν στο κυβερνητικό μέγαρο όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή τους. Αμέσως μετά, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ θα έχουν κατ΄ιδίαν συνάντηση, ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν παράλληλες υπουργικές συναντήσεις, ώσπου οι συζητήσεις να συνεχιστούν με τη σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας.

Τον Πρωθυπουργό θα συνοδεύει και επιχειρηματική αποστολή με πάνω από 140 στελέχη και εκπροσώπους από 100 και πλέον μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής. Αυτοί θα συμμετάσχουν στο επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιείται το απόγευμα και το οποίο θα χαιρετίσουν οι δύο πρωθυπουργοί.

Κατά την επίσκεψη θα υπογραφούν συμφωνίες για σειρά θεμάτων διμερούς ενδιαφέροντος. Μεταξύ άλλων θα υπογραφεί συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, συμφωνία για την εγκατάσταση συνοριακού σημείου διέλευσης στους Πρόμαχους και το Μάιντεν και μνημόνια συνεργασίας για τις οδικές και σιδηροδρομικές μεταφορές μεταξύ των δύο χωρών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...