181
O ηλικιωμένος βρίσκεται σε απομόνωση στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου | Google Street View

Στη Σύρο το πρώτο περιστατικό κορονοϊού στις Κυκλάδες

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2020, 19:14
O ηλικιωμένος βρίσκεται σε απομόνωση στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου
|Google Street View

Στη Σύρο το πρώτο περιστατικό κορονοϊού στις Κυκλάδες

Protagon Team Protagon Team 24 Μαρτίου 2020, 19:14

Ενας 88χρονος, που είχε μεταβεί πρόσφατα σε νοσοκομείο της Αθήνας για σοβαρό ιατρικό λόγο, επιβεβαιώθηκε την Τρίτη ότι έχει μολυνθεί από κορονοϊό.

Ο ηλικιωμένος είχε εκδηλώσει συμπτώματα της νόσου Covid-19 και την Κυριακή διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου «Βαρδάκειο και Πρώιο».

Οι γιατροί τον κράτησαν σε απομόνωση και έστειλαν δείγμα στην Αθήνα για εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί η νόσος.

Τα αποτελέσματα βγήκαν την Τρίτη θετικά, και όπως γράφει το Cyclades24.gr, «ο διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου Μιχάλης Ζουλουφός επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για κορονοϊό».

Επικίνδυνη η εξάπλωση στα νησιά

H απόβαση -κατά κύματα- των Αθηναίων στις Κυκλάδες το τελευταίο 15ήμερο, εκτός από δικαιολογημένη ανησυχία  για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει με την εξάπλωση του κορονοϊού σε περιοχές όπου οι δομές υγείας χαρακτηρίζονται επιεικώς ως ανεπαρκείς, προκάλεσε και την κινητοποίηση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Protagon, καταγράφηκε αύξηση από 45% έως 100% στις αφίξεις στα νησιά, από την ημέρα του κλεισίματος των σχολείων και μετά, τη στιγμή μάλιστα που οι ειδικοί επιμένουν ότι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός είναι να «Μένουμε Σπίτι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...