474
Τα μέλη των BTS γλίτωσαν -έστω για δύο χρόνια - τα χακί | REUTERS/Bobby Yip/File Photo

Στη Νότια Κορέα άλλαξαν τον νόμο για να μην πάνε στρατό οι ποπ σταρ BTS

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2020, 18:52
Τα μέλη των BTS γλίτωσαν -έστω για δύο χρόνια - τα χακί
|REUTERS/Bobby Yip/File Photo

Στη Νότια Κορέα άλλαξαν τον νόμο για να μην πάνε στρατό οι ποπ σταρ BTS

Protagon Team Protagon Team 2 Δεκεμβρίου 2020, 18:52

Τι γίνεται όταν το πιο διάσημο και αγαπητό συγκρότημα της χώρας πρέπει να σταματήσει για λίγο να παράγει… καλλιτεχνικό περιεχόμενο προκειμένου να υπηρετήσει την μαμά πατρίδα; Αν μιλάμε για τη Νότια Κορέα, η απάντηση είναι απλή: αλλάζει ολόκληρος ο νόμος και τα αγόρια του συγκροτήματος δεν αφήνουν το μικρόφωνο για να πιάσουν το όπλο.

Στη χώρα της Ανατολικής Ασίας, λοιπόν, η κυβέρνηση αποφάσισε να αλλάξει τον ισχύοντα νόμο προκειμένου να μπορούν τα μέλη των BTS, του πιο επιτυχημένου ποπ γκρουπ της χώρας, να αναβάλουν την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία, μετά από μία μεγάλη καμπάνια των οπαδών του συγκροτήματος.

Η ολομέλεια της Βουλής πέρασε μία τροπολογία δίνοντας μία αναβολή δύο χρόνων στους υπόχρεους στρατιωτικής θητείας που έχουν βραβευτεί από το υπουργείο Πολιτισμού για την συνεισφορά τους στην αναβάθμιση της εικόνας της χώρας.

Oι BTS που προκαλούν πάταγο εντός της χώρας τους ενώ κάνουν καριέρα και στο εξωτερικό

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, η τροπολογία δεν περιέχει το όνομα των BTS αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μία αλλαγή που εξυπηρετεί αποκλειστικά τα μέλη του συγκεκριμένου γκρουπ – και μάλιστα έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Ποια είναι η αυτή; Σύμφωνα με τον νόμο της Νότιας Κορέας, όλοι οι άνδρες που έχουν κριθεί ικανοί θα πρέπει να ξεκινήσουν την θητεία τους μέχρι τα 28 τους χρόνια και το μεγαλύτερο μέλος του συγκροτήματος, ο Τζιν, κλείνει τα 28 αυτήν την Παρασκευή.

Ετσι, ο Κιμ Σεόκ-Τζιν (σ.σ. αυτό είναι το πλήρες όνομά του), θα μπορεί να συνεχίσει τις ηχογραφήσεις και τις ζωντανές εμφανίσεις μέχρι να κλείσει τα 30. Και φυσικά η μπάντα θα συνεχίσει να είναι ενωμένη ενώ διανύει την καλύτερη περίοδο της μουσικής της πορείας.

Οι BTS, εκτός από την τρομακτική δημοφιλία που γνωρίζουν στο εσωτερικό της Νότιας Κορέας, αποτελούν και το μεγαλύτερο εξαγώγιμο «προϊόν» της. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τεράστια επιτυχία του τραγουδιά «Life Goes On» που έγινε το πρώτο μη αγγλόφωνο κομμάτι που κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του Billboard Hot 100 των ΗΠΑ.

Και τα κατορθώματα της μπάντας δεν τελειώνουν εδώ: το καλοκαιρινό τους σινγκλ με αγγλικό στίχο και τίτλο «Dynamite», έσπασε το ρεκόρ των ημερήσιων θεάσεων στο Youtube.

Πολλοί από τους φίλους του συγκροτήματος, που αυτοαποκαλούνται «στρατός», κατέκλυσαν τα κοινωνικά δίκτυα με αιτήσεις για να εξαιρεθούν τα μέλη των BTS από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις.

Μέχρι τότε, εξαιρέσεις γίνονταν μόνο για τους διεθνής αθλητές και τους καλλιτέχνες κλασικής μουσικής. Για παράδειγμα ο ποδοσφαιριστής της Τότεναμ, Σον, καθυστέρησε την θητεία του ενώ στο παρελθόν καλλιτέχνες είχαν εξαιρεθεί εντελώς από το κάλεσμα της πατρίδας.

«Για να είμαστε δίκαιοι, δεν μιλάμε για εξαίρεση από τα στρατιωτικά τους καθήκοντα» δήλωσε ο Χέον Γιονγκ-Γκι, βουλευτής του κυβερνώντας κόμματος. «Οι καριέρες των ποπ μουσικών και καλλιτεχνών όπως οι BTS ανθίζουν σε αυτήν την ηλικία. Δεν μπορούμε να αφήσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις να μπλοκάρουν το δρόμο τους στο αποκορύφωμα της καριέρας τους» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...