926
|

Στη Μύκονο ο Χρυσοχοΐδης: Αλλαγές στη νομοθεσία για τα κορονοπάρτι στις βίλες

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2021, 17:07

Στη Μύκονο ο Χρυσοχοΐδης: Αλλαγές στη νομοθεσία για τα κορονοπάρτι στις βίλες

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2021, 17:07

«Η υπόσχεση και η δέσμευσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε έτσι ώστε η Μύκονος, μεταξύ των άλλων, να διαφημίζεται και για την ασφάλεια στο χώρο ευθύνης τον οποίον έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις και αστυνομικές Υπηρεσίες. Η προσπάθειά μας θα είναι διαρκής. Η σχέση των ανθρώπων της Αστυνομίας με τον δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους φορείς και τους κατοίκους είναι άριστη». Αυτό τόνισε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά την επίσκεψή του στη Μύκονο, ακριβώς τη μέρα που ήρθησαν τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία, ως γνωστόν, είχαν επιβληθεί εξαιτίας της επιδημιολογικής έξαρσης στο νησί.

«Επισκεφτήκαμε τη νέα αστυνομική Υπηρεσία που ιδρύθηκε εδώ, την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου. Μια υπηρεσία η όποια φιλοδοξεί, σχεδιάζει και πραγματοποιεί επιχειρήσεις προκειμένου να εφαρμόσει το κράτος του νόμου και του δικαίου στη Μύκονο. Αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο νησί 186 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 152 είναι μόνιμοι εδώ. Υπηρετούν στην αστυνομική μας υπηρεσία. Σας θυμίζω ότι πέρσι, το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, υπήρχαν μόνο 60, ένα μικρό Αστυνομικό Τμήμα. Και χαίρομαι ως αρμόδιος υπουργός, μαζί με τον αρχηγό, που οι κάτοικοι και οι φορείς της Μυκόνου αισθάνονται πλέον, ότι η Αστυνομία είναι παρούσα, εφαρμόζει τους νόμους και πατάσσει το έγκλημα, βάζοντας μέσα από τη Δικαιοσύνη στη φυλακή όλους εκείνους που παρανομούν συστηματικά, εδώ και πολλά χρόνια. Ήδη τα αποτελέσματα είναι ορατά σε όλους τους τομείς της ασφάλειας», προσέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε ότι καθημερινά βεβαιώνονται τροχαίες παραβάσεις για όλους εκείνους που δεν τηρούν τον Κώδικα Οδικής Ασφάλειας, ενώ σημείωσε: «Σας θυμίζω ότι πέρυσι χάθηκε ένα κορίτσι, μια Ιταλίδα, από ένα δυστύχημα. Καθημερινά γίνονται παρά πολλά τροχαία από διάφορες αιτίες, είτε από μέθη, είτε από ακατάλληλα οχήματα, είτε από ακατάλληλη οδήγηση. Σημασία έχει ότι φέτος φιλοδοξούμε να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα και να προστατεύουμε τις ανθρώπινες ζωές, όπως επίσης υπάρχει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τη Διεύθυνση Ασφαλείας του νησιού. Το Τμήμα Ασφάλειας καθημερινά εξιχνιάζει, κλοπές και ληστείες και αποτρέπει αυτούς που εγκληματούσαν για πολλά χρονιά στο νησί να συνεχίσουν να παρανομούν σε βάρος των επισκεπτών και των κατοίκων της Μύκονου».

Ένα άλλο καίριο ζήτημα που τέθηκε στη σύσκεψη που είχε ο υπουργός με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και φορέων του νησιού Μύκονο, ήταν αυτό της πανδημίας:

«Η Μύκονος είναι ο πιο εμβληματικός προορισμός, τουριστικός προορισμός στη χώρα», δήλωσε και προσέθεσε: «Αυτή τη στιγμή λόγω και της πανδημίας, δέχεται μια μεγάλη πίεση με πολυπληθή παρουσία επισκεπτών σε μια χρονιά. Πρέπει να εφαρμόζονται μια σειρά μέτρων που αποτρέπουν τη διάδοση της πανδημίας. Θέλω να πω ορισμένα πράγματα πολύ σαφή όπως ακριβώς έκανα πριν από λίγο με τους φορείς και τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης στο νησί. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν διανύουμε ένα κανονικό καλοκαίρι. Και για το λόγο αυτό πρέπει να έχουμε πολύ γρήγορα αντανακλαστικά. Γιατί είμαστε σε μία μάχη που εξελίσσεται καθημερινά με έναν εχθρό που είναι παρών και ταυτόχρονα αόρατος. Όποια στρατηγική και να ακολουθήσει κάνεις, όποια στρατηγική θέλει να υλοποιήσει κανείς, σε επίπεδο επιχείρησης, το σημείο αφετηρίας και το ζητούμενο έχει μία παραδοχή, την δημόσια υγεία. Το ζητούμενο είναι το ύψιστο αγαθό και αυτό θα προφυλάξουμε και θα διαφυλάξουμε με κάθε θυσία και αυτό είναι η δημόσια υγεία».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απηύθυνε έκκληση σε όλους «να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και να προστατεύσουμε τους επισκέπτες, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους». «Δεν χαροποιεί κανέναν αυτή η κατάσταση- όμως προέχει, επαναλαμβάνω, η δημόσια υγεία. Η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση κάνει ό,τι κάνουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες και τα μέτρα τα οποία αποφασίζονται και τα μέτρα τα οποία εφαρμόζονται με βάση πάντα τα επιδημιολογικά κριτήρια και τις εισηγήσεις των ειδικών. Και όλοι πρέπει να τηρούμε υπεύθυνα τα μέτρα χωρίς εκπτώσεις, μόνο με αυτό τον τρόπο θα επανέλθουμε το γρηγορότερο δυνατό στην κανονικότητα. Πρέπει να λειτουργούμε με υπευθυνότητα με ατομική αλλά και συλλογική ευθύνη. Με αυτό τον τρόπο οι επιχειρηματίες της Μυκόνου, η τουριστική βιομηχανία της χώρας, θα δείξει ωριμότητα προς τις αγορές και θα προφυλάξουμε το brand name του νησιού» τόνισε.

Αναφερόμενος στην τουριστική κίνηση στη Μύκονο, ο υπουργός είπε ότι φέτος φαίνεται πως εξελίσσεται πάρα πολύ δυναμικά.

«Ήδη αυτή τη στιγμή, Ιούνιο και Ιούλιο, τα στοιχεία δείχνουν ότι στο αεροδρόμιο της Μυκόνου οι αφίξεις/αναχωρήσεις είναι της τάξεως του 90% των μεγεθών του 2019. Αυτό σημαίνει ότι προσεγγίζουμε όλο και περισσότερο να φτάσουμε στο μέγιστο που είχαμε φτάσει κάποτε, που ήταν το έτος 2019. Αυτό, λοιπόν, είναι μία ευτυχής εξέλιξη, κόντρα στις Κασσάνδρες, κόντρα σε ό,τι διάφοροι προσπαθούσαν με διάφορους τρόπους να διαψεύσουν. Η Μύκονος, λοιπόν, αυτή τη στιγμή πλησιάζει ξανά στα μεγέθη επισκεπτών του 2019. Αυτό, όμως, πρέπει να το διαφυλάξουμε. Και για να το διαφυλάξουμε είναι η εφαρμογή των μέτρων. Προέχει η δημόσια υγεία και στη συνέχεια είναι βέβαιο ότι όποιος επισκέπτεται τη Μύκονο θα είναι ευτυχής για τις μέρες της παραμονής του εδώ. Στο μέτρο που όλοι εμείς, οι επιχειρηματίες, η αυτοδιοίκηση και το κράτος, φροντίζουμε καθημερινά να εφαρμόζουμε με ευλάβεια τα μέτρα, έτσι ώστε αυτή η κανονικότητα να συνεχιστεί μέχρι το φθινόπωρο και να κλείσουμε μία εξαιρετικά καλή τουριστική χρονιά» σημείωσε.

Στην ερώτηση πώς θα αντιμετωπιστεί το γεγονός ότι η διασπορά του κορονοϊού γίνεται κυρίως από τα κορονοπάρτι, αφού οι επιχειρήσεις τηρούν τα μέτρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε: «Αυτό είναι μία δυσχερής και δύσκολη δουλειά πράγματι. Και πρέπει να σας πω ότι υπάρχει μία συνεργασία όλων των τοπικών φορέων με την Αστυνομία, η οποία κάνει μία τεράστια προσπάθεια. Ήδη χθες το βράδυ επέβαλε και άλλα πρόστιμα. Θα εισηγηθούμε περαιτέρω αλλαγές στη νομοθεσία, έτσι ώστε να είναι ακόμα πιο ευχερέστερη η εξεύρεση, ο εντοπισμός και η τιμωρία όσων διοργανώνουν πάρτι σε βίλες. Και πιστεύω ότι μπαίνοντας κάθε μέρα στην κανονικότητα όλο και περισσότερο, αυτό το φαινόμενο δεν θα υπάρχει».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...