161
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας | Menelaos Myrillas / SOOC

Στη Μάλτα ο Νίκος Δένδιας – Στο επίκεντρο Ανατολική Μεσόγειος και Μεταναστευτικό

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2020, 12:00
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας
|Menelaos Myrillas / SOOC

Στη Μάλτα ο Νίκος Δένδιας – Στο επίκεντρο Ανατολική Μεσόγειος και Μεταναστευτικό

Protagon Team Protagon Team 5 Φεβρουαρίου 2020, 12:00

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέπτεται σήμερα Τετάρτη τη Μάλτα, όπου πρόκειται να γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της χώρας, Ζορζ Bέλα, και να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εβαρίστ Μπαρτόλο.

Οι συνομιλίες αναμένεται να περιστραφούν γύρω από θέματα διμερών σχέσεων, το Μεταναστευτικό/Προσφυγικό και τις πρόσφατες περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Επειτα από την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Εβαρίστ Μπαρτόλο, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας, καθώς και σύντομη συνάντηση με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και νυν υπουργό Επικρατείας Καρμέλο Αμπέλα.

Στις 15:00 (τοπική ώρα) ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Μάλτας, Ζορζ Βέλα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη ο κ. Δένδιας συναντήθηκε στη Ρώμη με τον ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η κατάσταση στη Λιβύη και οι σχετικές προσπάθειες για ειρήνευση, ο παράνομος χαρακτήρας των μνημονίων που υπεγράφησαν από την κυβέρνηση της Τρίπολης με την Τουρκία, αλλά και η ενεργειακή συνεργασία της χώρας μας με την Ιταλία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...