439
Ο Πρωθπουργός με τα παιιδά του Γυμνασίου του χωριού Κανάλια | INTIMEnews/Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στη λίμνη Κάρλα ο Πρωθυπουργός: €16 εκατ. για έργα επέκτασης του αρδευτικού δικτύου στον Θεσσαλικό Κάμπο

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2022, 15:52
Ο Πρωθπουργός με τα παιιδά του Γυμνασίου του χωριού Κανάλια
|INTIMEnews/Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού/ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στη λίμνη Κάρλα ο Πρωθυπουργός: €16 εκατ. για έργα επέκτασης του αρδευτικού δικτύου στον Θεσσαλικό Κάμπο

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2022, 15:52

Επόμενος σταθμός του Πρωθυπουργού στην περιοδεία του στη Μαγνησία ήταν η Λίμνη Κάρλα, όπου παρουσία του υπεγράφη νέα σύμβαση για έργα επέκτασης του αρδευτικού δικτύου στον Θεσσαλικό κάμπο, συνολικού ύψους 16 εκατομμυρίων ευρώ, που θα καλύπτουν τις ανάγκες επιπλέον 26.000 στρεμμάτων καλλιεργειών στις περιοχές του Στεφανοβικείου και του Ριζόμυλου.

«Ανακοινώσαμε σήμερα πρόσθετες σημαντικές παροχές, πρόσθετα κονδύλια για τους κτηνοτρόφους μας. Είμαστε εδώ για να επιβλέψουμε τα μεγάλα έργα τα οποία εκτελεί η περιφέρεια. Εκταμιεύουμε 16 εκατομμύρια προκειμένου να επεκτείνουμε τα αρδευτικά δίκτυα της Κάρλας για να ποτίζουμε 26.000 στρέμματα ακόμα στην ευρύτερη περιοχή», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και διαβεβαίωσε ότι «με την ίδια προσήλωση θα στεκόμαστε δίπλα και στα προβλήματα των πολιτών, για να τα αντιμετωπίζουμε λέγοντάς σας πάντα την αλήθεια, κοιτάζοντάς σας στα μάτια και οδηγώντας τη χώρα και την κοινωνία σε έναν καλύτερο δρόμο».

«Οι δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα τρία χρόνια ήταν πάρα πολλές, περισσότερες από όσες είχε να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά. Όμως σήμερα η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή, πιο δυνατή από ό,τι ήταν πριν από τρία χρόνια. Παρά τις δυσκολίες, παρά τα μεγάλα εμπόδια στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες, στηρίζουμε τους πολίτες όπως μπορούμε», συμπλήρωσε.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρωθυπουργός  είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και μαθητές του Γυμνασίου του χωριού Κανάλια.

Ξεναγήθηκε επίσης στον εκθεσιακό χώρο Φυσικής Ιστορίας & Πολιτισμού της Λίμνης Κάρλα, όπου τον υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Νασίκας.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Θερμοκηπιακό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου ενημερώθηκε από τον πρύτανη Ζήση Μαμούρη και τον καθηγητή Γεωπονίας Νίκο Κατσούλα για τις καινοτόμες τεχνικές και τεχνολογίες αειφορικής παραγωγής με τις οποίες γίνεται εφικτή η εφαρμογή της κυκλικής οικονομίας.

«Η ελληνική γη μπορεί να προσφέρει πολλά, όμως μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα αν καταφέρουμε να την παντρέψουμε με την τεχνολογία και τη τεχνογνωσία που αναπτύσσεται στα πανεπιστήμιά μας. Είμαστε εδώ να στηρίξουμε συνολικά την προσπάθειά σας», τόνισε.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν ο υπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, η υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας, Ζέττα Μακρή, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, και οι βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, Θανάσης Λιούπης και Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News