322
Η μικρή Αλεξία έφυγε για το ταξίδι της ελπίδας στο Αμβούργο |

Στη Γερμανία η μικρή Αλεξία – «περιμένουμε να γυρίσει όρθια», η ευχή του πατέρα της

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2019, 13:11
Η μικρή Αλεξία έφυγε για το ταξίδι της ελπίδας στο Αμβούργο
|

Στη Γερμανία η μικρή Αλεξία – «περιμένουμε να γυρίσει όρθια», η ευχή του πατέρα της

Protagon Team Protagon Team 23 Οκτωβρίου 2019, 13:11

Επειτα από πέντε μήνες αναμονής και νοσηλείας στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», η μικρή Αλεξία, το κοριτσάκι που τραυματίστηκε στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές Βοιωτίας, αναχώρησε για το Αμβούργο, όπου και θα υποβληθεί σε ειδική θεραπεία σε κέντρο αποκατάστασης για παιδιά.

Μετά το «όχι» από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ στο αίτημά τους να μεταφερθεί η κόρη τους στο εξωτερικό, οι γονείς απηύθυναν δημόσια έκκληση προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό των 90.000 ευρώ που απαιτείτο για τη νοσηλεία της μικρής στο ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη γερμανική πόλη.

Χάρη στην ανταπόκριση του κόσμου το ποσό συγκεντρώθηκε και την Τετάρτη η Αλεξία έφυγε με τους γονείς για το ταξίδι της ελπίδας, όπως έχει χαρακτηριστεί.

«Επιτέλους φεύγουμε, μετά από πέντε μήνες αναμονής […]Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον κόσμο που μας βοήθησε σε αυτή τη δύσκολη περιπέτεια με το παιδί μας. Κάθε μέρα προσευχόμασταν να συγκεντρωθούν χρήματα για να μπορέσει το παιδί μας να ταξιδέψει στο εξωτερικό και να γίνει γρήγορα καλά. Με συγκινεί πολύ η ανταπόκριση του κόσμου. Περιμένουμε να πάνε όλα καλά στη Γερμανία και η Αλεξία να γυρίσει πίσω όρθια», δήλωσε πριν την αναχώρηση για το Αμβούργο ο πατέρας του κοριτσιού, Λουκάς Σαμαρτζής.

Yπενθυμίζεται ότι για τον τραυματισμό της μικρής, συνελήφθη ένας 54χρονος βενζινοπώλης. Το όπλο με το οποίο πυροβολούσε στον αέρα,  με αποτέλεσμα μία από τις σφαίρες να σφηνωθεί στο κεφάλι του κοριτσιού, εντοπίστηκε σε ισόγειο αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού του στην Αθήνα (το είχε δώσει σε συγγενείς του για να κρύψουν εκεί),  επιμελώς κρυμμένο κάτω από βάση δεξαμενής πετρελαίου.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ο βενζινοπώλης το κατείχε παράνομα. Βάσει της βαλλιστικής εργαστηριακής εξέτασης που έγινε στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, επιβεβαιώθηκε ότι το εν λόγω περίστροφο, είναι το πυροβόλο όπλο του οποίου η βολίδα τραυμάτισε τη μικρή Αλεξία στο κεφάλι.

Μετά την απολογία του ο 54χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...