227
Κώστας Σακκάς και Γιάννης Δημητράκης πήραν το δρόμο για τη φυλακή μετά την απολογία τους στον ανακριτή | φωτ. αρχείου

Στη φυλακή Σακκάς και Δημητράκης – μεταξύ των αλληλέγγυων ο υιός Βούτσης

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 14:58
Κώστας Σακκάς και Γιάννης Δημητράκης πήραν το δρόμο για τη φυλακή μετά την απολογία τους στον ανακριτή
|φωτ. αρχείου

Στη φυλακή Σακκάς και Δημητράκης – μεταξύ των αλληλέγγυων ο υιός Βούτσης

Protagon Team Protagon Team 18 Ιουνίου 2019, 14:58

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή Θεσσαλονίκης οι Κώστας Σακκάς και Γιάννης Δημητράκης (στη φωτογραφία κάτω κατά τη μεταγωγή του), κατηγορούμενοι για τη ληστεία στη χρηματαποστολή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Ελεύθερη με καταβολή εγγύησης και τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε η 39χρονη (φωτογραφία πάνω) που κατηγορείται ως συνεργός τους.

Κατά τη μεταγωγή των συλληφθέντων υπήρξε και πάλι συγκέντρωση συμπαράστασης από ομοϊδεάτες τους, κατόπιν σχετικού καλέσματος σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του parapolitika.gr, ανάμεσα στους αλληλέγγυους εθεάθη και ο γιος του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, Γιώργος Βούτσης-Βογιατζής (ο ίδιος ήταν μεταξύ και των αλληλέγγυων που περίμεναν τον Δημήτρη Κουφοντίνα έξω από την πόρτα των φυλακών Κορυδαλλού τον Νοέμβριο του 2017).

Ο γνωστός στον αντιεξουσιαστικό χώρο, Γιώργος Βούτσης-Βογιατζής, είχε συλληφθεί και καταδικαστεί για τη ληστεία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στου Γκύζη τον Οκτώβριο του 2007.

Καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών για τα αδικήματα της ληστείας, παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοκατοχής κατά μετατροπή της κακουργηματικής κατηγορίας της διακεκριμένης κατοχής εκρηκτικών. Αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2010 αφού εξέτισε 17 μήνες και έκανε 223 μεροκάματα στο τυπογραφείο των φυλακών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...