344
Φωτογραφία Αρχείου | shutterstock

Στη φυλακή οι γονείς βρέφους που κόντεψε να πεθάνει λόγω vegan διατροφής

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2019, 18:54
Φωτογραφία Αρχείου
|shutterstock

Στη φυλακή οι γονείς βρέφους που κόντεψε να πεθάνει λόγω vegan διατροφής

Protagon Team Protagon Team 24 Μαΐου 2019, 18:54

Mε ποινή φυλάκισης τριών μηνών και πρόστιμο 60.000 κορόνες (5.400 ευρώ περίπου) καταδίκασε δύο γονείς σουηδικό δικαστήριο, καθώς επέμεναν να μεγαλώσουν το βρέφος τους με αποκλειστικά χορτοφαγική διατροφή με αποτέλεσμα αυτό να κινδυνεύσει να πεθάνει.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει διετή ή τριετή ποινή φυλάκισης για τους ανεύθυνους γονείς.

Ο δικαστής Περ Νόρντεν που εκδίκασε την υπόθεση στο Γκέτεμποργκ την Πέμπτη, τόνισε στους γονείς ότι η διατροφή του μικρού κοριτσιού, που είναι πλέον 18 μηνών, μόνο με μητρικό γάλα, καστανό ρύζι και πατάτες έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Local o δικαστής σημείωσε ότι οι γονείς έκαναν ό,τι πίστευαν τι ήταν καλύτερο για το παιδί και «δεν έβλαψαν σκόπιμα την κόρη τους».

Ωστόσο, έκανε λόγο για «κάποιες αξιοσημείωτες» απόψεις, αναφερόμενος σε μια αμφιλεγόμενη δήλωση της μητέρας του κοριτσιού που πίστευε ότι «οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς φαγητό ή νερό μετά από μακρόχρονη ψυχική και σωματική άσκηση».

Όπως σημειώνουν οι βρετανικοί Times, τον περασμένο Φεβρουάριο το κοριτσάκι διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο σε πολύ σοβαρή κατάσταση με τους γιατρούς να λένε ότι «απείχε τρεις ώρες από τον θάνατο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία των γιατρών η κατάσταση του κοριτσιού είχε προκληθεί από παρατεταμένη ασιτία με αυτόπτες μάρτυρες να λένε ότι «ήταν ό,τι χειρότερο έχουμε δει στο νοσοκομείο».

Σε έγγραφο που κατατέθηκε στο δικαστήριο περιγράφηκε η συμπεριφορά των γονέων του κοριτσιού.

«Λόγω των ιδεολογικών τους πεποιθήσεων, ότι η κόρη τους ήταν πολίτης του κόσμου, δεν την είχαν καταγράψει στο ληξιαρχείο, δεν την είχαν πάει σε παιδίατρο, δεν την είχαν ζυγίσει ή μετρήσει ποτέ, δεν της είχαν κάνει εμβόλιο» αναφερόταν στο έγγραφο, με τον πατέρα να αναφέρει πως «την ταΐζαμε με χαμόγελα και αγάπη»…

Μετά την τρίμηνη νοσηλεία του το κορίτσι μεταφέρθηκε σε ανάδοχη οικογένεια με τη θετή του μητέρα να καταθέτει στο δικαστήριο ότι πλέον είναι σε καλή κατάσταση, αν και όπως σημειώνουν οι γιατροί, «δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο όλη αυτή η διαδικασία θα βλάψει την υγεία του μωρού μεσο-μακροπρόθεσμα».

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου οι γονείς θα έχουν δικαίωμα να βλέπουν την κόρη τους μόνο οχτώ εβδομάδες το χρόνο και πάντα υπό την επίβλεψη κοινωνικών λειτουργών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...