293
Ο 52χρονος πατέρας κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα Ρόδου | φωτ. αρχείου

Στη φυλακή οι γονείς-βιαστές της Λέρου

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2019, 10:52
Ο 52χρονος πατέρας κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα Ρόδου
|φωτ. αρχείου

Στη φυλακή οι γονείς-βιαστές της Λέρου

Protagon Team Protagon Team 8 Οκτωβρίου 2019, 10:52

Ενοχοι για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου οι γονείς-τέρατα της Λέρου.

Το δικαστήριο επέβαλε στον 52χρονο πατέρα ποινή κάθειρξης 24 ετών (εκτιτέα τα 20) και στην 47χρονη μητέρα ποινή κάθειρξης 13 ετών (εκτιτέα τα 8), αναγνωρίζοντάς της το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Κατά την ανάκρισή τους τον Μάιο του 2018, ο πατέρας είχε ομολογήσει τις κτηνωδίες που έκανε εκείνος και η γυναίκα του εις βάρος των παιδιών τους.

Τα παιδιά έπεφταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα θύματα ξυλοδαρμού από τον πατέρα, που ήταν μόνιμα μεθυσμένος, γεγονός για το οποίο είχε απασχολήσει την Αστυνομία στο παρελθόν.

Οι δυο γονείς ομολόγησαν του βιασμούς των παιδιών του λέγοντας μάλιστα ότι σταματούσαν μόνο όταν εκείνα έβαζαν τα κλάματα, ενώ δεν δίστασαν να πουν ότι ευχαριστιούνταν με τις αποτρόπαιες πράξεις που έκαναν σε βάρος των παιδιών τους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Μάιο του 2018, ο πατέρας κακοποιούσε επανειλημμένα την ανήλικη κόρη του (γεν. στις 17.10.2004), ενώ όπως προέκυψε κατά την ανάκριση είχε επιχειρήσει ασελγή πράξη και σε βάρος του ανήλικου γιου του.  Στις ασελγείς πράξεις εις βαρος της ανήλικης συμμετείχε και η μητέρα της.

Ο πατέρας ενεργούσε ασελγείς πράξεις, με άγνωστο αριθμό επαναλήψεων, και εις βάρος του ενήλικου γιου του, ο οποίος έπασχε από ψυχωσική συνδρομή και ήπια προς μέτρια νοητική υστέρηση.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο 52χρονος ομολόγησε μία πράξη ασέλγειας σε βάρος της κόρης του, στη συνέχεια όμως απαντώντας στις ερωτήσεις της εισαγγελέως της έδρας, επιβεβαίωσε και τις άλλες κατηγορίες τις οποίες προηγουμένως είχε αρνηθεί.

Η μητέρα ομολόγησε μία πράξη με θύμα την κόρη της ενώ αρνήθηκε τις υπόλοιπες, επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό πως ό,τι έκανε το έκανε υπό τον φόβο του συζύγου της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...