544
| INTIMEnews

Στη φυλακή ο φερόμενος εκτελεστής της συζύγου Κορφιάτη: «Εχεις ιδέα από 45άρι πώς τρυπάει; Δεν θα γλιτώσει»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2021, 12:09
|INTIMEnews

Στη φυλακή ο φερόμενος εκτελεστής της συζύγου Κορφιάτη: «Εχεις ιδέα από 45άρι πώς τρυπάει; Δεν θα γλιτώσει»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2021, 12:09

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, τρεις από τους συλληφθέντες για τη δολοφονία της συζύγου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη, Χριστίνας Κλουτσινιώτη, στη Ζάκυνθο.

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν ο 39χρονος φερόμενος ως εκτελεστής της 37χρονης, ο 38χρονος οδηγός της μοτοσικλέτας που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονική επίθεση στο ζεύγος Κορφιάτη, καθώς και συλληφθείς που φέρεται να ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους με το οποίο διέφυγαν οι δράστες από τη Ζάκυνθο.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν τρεις άλλοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, ενώ εντός της ημέρας ήταν προγραμματισμένη και η απολογία του έβδομου συλληφθέντος.

Στο διαβιβαστικό της υπόθεσης, που έφερε στη δημοσιότητα η εφημεδία «Πρώτο Θέμα», σοκάρει ο διάλογος ανάμεσα στον 39χρονο εκτελεσή  και τον οδηγό της μηχανής.

«Στη διαδρομή της επιστροφής ο οδηγός της μηχανής πήρε το κινητό τηλέφωνο του… (σ.σ.: αναφέρει το όνομα του μάρτυρα που αποκάλυψε την υπόθεση) και άκουγε ειδήσεις για τη δολοφονία που μόλις είχε διαπραχθεί. Αρχισε να φωνάζει και να βρίζει και απευθυνόμενος στον πιστολέρο του έλεγε ότι δεν πέθανε ο Ντίμης αλλά είχε σκοτώσει μόνο την π@@@@, όπως είπε χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, είπε: “Μόνο την π@@@@ σκότωσες”.

»Ο πιστολέρο τού απάντησε με τη φράση: “Ναι, μ@@@@, ας μην έπεφτες εσύ με τη μηχανή και θα τον βρίσκαμε μόνο του”, ενώ συνέχισε λέγοντάς του: “Εχεις ιδέα από 45άρι πώς τρυπάει; Επειδή έχεις, μη μιλάς. Τον πέτυχα σίγουρα, δεν θα γλιτώσει”. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας στη συνέχεια είπε ότι πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο όπου θα διακομιζόταν ο Ντίμης για να τον τελειώσουν αν ήταν ακόμα ζωντανός. Ο πιστολέρο ωστόσο τον διαβεβαίωνε ότι σίγουρα θα πέθαινε και ότι τον είχε πετύχει. Επειτα του είπε: “Στον π@@@@ τον μπάτσο (σ.σ.: αναφέρεται στο όνομα του φυλακισμένου αξιωματικού που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός) να δω τι θα πούμε. Εγώ θα πω ότι έφταιγες εσύ”».

Το πρωί της 9ης Ιουνίου του 2020 οι δύο φερόμενοι ως δράστες πέρασαν στη Ζάκυνθο με το λευκό φουσκωτό του (επίσης κατηγορούμενου) εφοπλιστή.

«Στις 11.18 από κάμερες ασφαλείας έχει καταγραφεί η Yamaha TDM των δύο εκτελεστών. Αμέσως μετά, εξαιτίας κάποιων εργασιών καθαριότητας που εκτελούνταν από συνεργείο της Νομαρχίας, ο οδηγός, στην προσπάθειά του να φρενάρει, έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα να πέσει μαζί με τον συνοδηγό του στο οδόστρωμα και να προκληθούν υλικές ζημιές στη δεξιά πλευρά της μοτοσικλέτας. Γρήγορα επιβιβάστηκαν εκ νέου στη μηχανή και αποχώρησαν με μεγάλη ταχύτητα, κινούμενοι μάλιστα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση την πόλη», αναφέρεται στο διαβιβαστικό.

Σε δήλωσή του στο «Πρώτο Θέμα», ο δικηγόρος του εφοπλιστή και του φυσικού αυτουργού της δολοφονίας, Αλέξης Κούγιας, υποστήριξε ότι η όλη υπόθεση «στηρίζεται στην ψεοδομαρτυρία ενός πληροφοριοδότη της Αστυνομίας, εμπόρου ναρκωτικών, ο οποίος θυμήθηκε μετά από έναν ακριβώς χρόνο να καταθέσει, τρεις ημέρες προτού συλληφθούν οι κατηγορούμενοι, ότι δήθεν αυτοί κατασκεύασαν το σενάριο της κινηματογραφικής ανθρωποκτονίας. Εναν έμπορο ναρκωτικών, πληροφοριοδότη, να τον έχουν μαζί τους σε όλη τη διαδρομή προς τον τόπο του εγκλήματος και κατά την επιστροφή τους και να του εμπιστεύονται τα πάντα».

«Είτε οι τακτικοί δικαστές είτε οι ένορκοι θα γελάσουν μόλις συναντήσουν αυτό το πρόσωπο και ακούσουν τα χοντροκομμένα ψέματα. Η αμηχανία της Αστυνομίας φαίνεται και από το γεγονός ότι προσπάθησαν να εμπλέξουν έναν από τους πιο γνωστούς έλληνες εφοπλιστές. Η εντολή που έχω λάβει από εκείνον είναι να στραφώ σε επίπεδο ποινικού ενδιαφέροντος και αποζημιώσεων εις βάρος και των αξιωματικών της Αστυνομίας που έκαναν το διαβιβαστικό», πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...