439
Τον ύποπτο λογαριασμό είχε ανοίξει βούλγαρος δικηγόρος με διπλή υπηκοότητα, που δεν βρίσκεται πια στη χώρα του | Υοutube

Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ. ο Ελληνας που «διευκόλυνε» τη μεταφορά χρημάτων του Μαδούρο στη Βουλγαρία

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2019, 18:36
Τον ύποπτο λογαριασμό είχε ανοίξει βούλγαρος δικηγόρος με διπλή υπηκοότητα, που δεν βρίσκεται πια στη χώρα του
|Υοutube

Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ. ο Ελληνας που «διευκόλυνε» τη μεταφορά χρημάτων του Μαδούρο στη Βουλγαρία

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2019, 18:36

Νέα τροπή στην υπόθεση της «εξαγωγής» κεφαλαίων της κρατικής εταιρείας πετρελαίων(PDVSA) της Βενεζουέλας σε τράπεζα της Βουλγαρίας, δίνει  η σύλληψη 46χρονου Έλληνα που φέρεται να λειτουργούσε ως μεσάζων στην όλη διαδικασία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο vima.gr, o Γ.Λ. (όπως είναι τα αρχικά του ονόματός του) για τον οποίο είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ενταλμα Σύλληψης, συνελήφθη σε οικία της  οδού Θελξινόης στην Γλυφάδα, κατόπιν σχετικού αιτήματος των βουλγαρικών αρχών.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Βουλγαρία μπλόκαρε, έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, μεταβιβάσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ που έγιναν από την πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας σε βουλγαρική τράπεζα.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ, η Σόφια δέσμευσε λογαριασμό που είχε ανοιχτεί σε βουλγαρική τράπεζα, μέσω του οποίου περνούσαν χρήματα της PDVSA με προορισμό άλλες χώρες.

«Πρόκειται για εκατομμύρια ευρώ», διευκρίνισε ο διευθυντής της βουλγαρικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας Ντίμιταρ Γκεόργκιεφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σόφια. Η Βουλγαρία, πρόσθεσε, μετά από ειδοποίηση της Ουάσινγκτον, «έλεγξε ολόκληρο το τραπεζικό της σύστημα προκειμένου να διαπιστώσει αν έγιναν δεκτές άλλες μεταβιβάσεις από τη Βενεζουέλα και αν μεταφέρθηκαν ποσά στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, τον ύποπτο λογαριασμό, ο οποίος περιλαμβάνει και παράγωγους λογαριασμούς, είχε ανοίξει βούλγαρος δικηγόρος με διπλή υπηκοότητα, που δεν βρίσκεται πια στη χώρα του. «Οι μεταβιβάσεις απ’ αυτόν τον λογαριασμό δεν έχουν καμιά σχέση με τις δραστηριότητές του ως δικηγόρου», υπογράμμισε ο βούλγαρος εισαγγελέας.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος εμφανίζεται να έχει κεντρικό ρόλο στη βουλγαρική εταιρεία πετρελαίου Bulgargeomin LTD, εκπρόσωπος της οποίας στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον συλληφθέντα Ελληνα στη Γλυφάδα.

Το δρομολόγιο του αεροσκάφους και η παραμονή του ΥΠΕΞ του Μαδούρο στην άιθουσα VIP

Εν τω μεταξύ υπηρεσιακοί παράγοντες του διεθνούς αερολιμένα της Αθήνας επιβεβαίωσαν στο «Βήμα» ότι το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χόρχε Αρεάσα, προερχόταν από το Αμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επόμενος προοριισμός του ήταν το Πράσινο Ακρωτήριο, πιθανόν για να ανεφοδιαστεί για καύσιμα ως ενδιάμεσο σταθμό για την επιστροφή στην Βενεζουέλα.

Για τον ίδιο λόγο, παρέμεινε άλλωστε και στο εροδρόμιο της Αθήνας. Οσο διήρκεσε ο ανεφοδιασμός του αεροσκάφους, ο υπουργός της Βενεζουέλας παρέμεινε στην Β΄ αίθουσα VIP όπως επιβάλλεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Σύμφωνα πάντα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του «Ελ. Βενιζέλος», δεν υπήρξε καμία ενημέρωση για συνάντηση του Χόρχε Αρεάσα με οποιονδήποτε πολιτικό, διπλωμάτη κλπ.  Ομοίως, υποστήριξαν, δεν υπήρχε ενημέρωση ούτε την αναφερόμενη απαγόρευση προσγείωσης του αεροσκάφους στην Πορτογαλία ή τη Γενεύη.

«Απ’ ότι πληροφορηθήκαμε το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας είχε προσγειωθεί κανονικά προ πέντε ημερών στη συγκεκριμένη ελβετική πόλη όπου ο υπουργός Εξωτερικών παρουσιάσθηκε ενώπιον του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών», ανέφεραν αρμοδίως.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...