274
Ο Φεντερίκο Κλάιν, μέσα στον κύκλο, την ημέρα της εισβολής με άλλους ομοϊδεάτες | U.S. DEPARTMENT OF JUSTICE

Στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επί Τραμπ ανάμεσα στους εισβολείς στο Καπιτώλιο

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2021, 22:20
Ο Φεντερίκο Κλάιν, μέσα στον κύκλο, την ημέρα της εισβολής με άλλους ομοϊδεάτες
|U.S. DEPARTMENT OF JUSTICE

Στέλεχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επί Τραμπ ανάμεσα στους εισβολείς στο Καπιτώλιο

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2021, 22:20

Ενα μεσαίο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν ανάμεσα στους εκατοντάδες ακροδεξιούς οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ που εισέβαλαν στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, έγινε γνωστό την Παρασκευή.

Είναι το πρώτο στέλεχος της διακυβέρνησης Τραμπ που συλλαμβάνεται και είναι αντιμέτωπο με κατηγορίες για συμμετοχή στην αιματηρή εισβολή.

Πρόκειται, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, για τον Φεντερίκο Κλάιν, ο οποίος εργαζόταν στο τμήμα του υπουργείου που αφορούσε τη Βραζιλία χώρες της Νότιας Αμερικής.

Παραιτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου μία μέρα πριν αναλάβει καθήκοντα ο Τζο Μπάιντεν. Ο Κλάιν είχε εργαστεί για την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ το 2016.

Ηταν πολιτικό στέλεχος και είχε πρόσβαση σε άκρως απόρρητο υλικό, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν  δύο ημέρες μετά τη σύλληψη του που έγινε την Τρίτη.

Ο Κλάιν, με καπελάκι «Make America Great Again» στο κεφάλι, εμφανιζόταν σε υλικό από τις κάμερες ασφαλείας να προπηλακίζει και να επιτίθεται στα μέλη της ασφάλειας του Καπιτωλίου που προσπαθούσαν να τηρήσουν την τάξη.

Τα βίντεο δείχνουν ότι ο Κλάιν άρπαξε μια ασπίδα από κάποιον αστυνομικό και έπεσε πάνω στο προσωπικό ασφαλείας. Φέρεται ακόμη να έκλεισε με την ασπίδα τις θύρες ώστε να εμποδίσει τους αστυνομικούς να το κάνουν αυτοί.

Σε άλλο καταγεγραμμένο περιστατικό έσπρωξε με την ασπίδα έναν αστυνομικό στην προσπάθειά του να σπάσει τον κλοιό των μελών ασφαλείας του Κογκρέσου.

Πάνω από 300 άνθρωποι μεταξύ των οποίων βετεράνοι, αλλά και αστυνομικοί, βαρύνονται με κατηγορίες διαφορετικής βαρύτητας σχετικά με την εισβολή στο Καπιτώλιο, από την παράνομη είσοδο, μέχρι την επίθεση και την συνωμοσία.

Η αμερικανική Δικαιοσύνη και το FBI συνεχίζουν το έργο της ταυτοποίησης των προσώπων που μπήκαν στο Καπιτώλιο και προσπάθησαν διά της βίας να σταματήσουν την διαδικασία επικύρωσης της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News