189
Ο Μάικ Πομπέο σε επίσημο ταξίδι του στην Ιαπωνία | EPA/Eugene Hoshiko / POOL

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πού πήγε το ουίσκι, Πομπέο;

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2021, 11:24
Ο Μάικ Πομπέο σε επίσημο ταξίδι του στην Ιαπωνία
|EPA/Eugene Hoshiko / POOL

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Πού πήγε το ουίσκι, Πομπέο;

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2021, 11:24

H αμερικανική κυβέρνηση προσπαθεί να μάθει τι συνέβη με ένα μπουκάλι ουίσκι αξίας 5.800 δολαρίων που πρόσφερε η Ιαπωνία στον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, και το οποίο φαίνεται να έχει εξαφανιστεί.

Σύμφωνα με τους New York Times, ιάπωνες αξιωματούχοι πρόσφεραν το μπουκάλι ουίσκι στον Πομπέο στις 24 Ιουνίου 2019, ημέρα, όμως, που ο αμερικανός υπουργός είχε αναχωρήσει από την Ιαπωνία και πραγματοποιούσε επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία. Ετσι, δεν είναι ξεκάθαρο αν έλαβε ο ίδιος το δώρο ή κάποιος υπάλληλος του υπουργείου που ήταν στην αποστολή.

Οι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης έχουν το δικαίωμα να κρατήσουν τα δώρα που τους δίνονται εφόσον η αξία τους είναι μικρότερη των 390 δολαρίων, όμως εάν επιθυμούν να κρατήσουν δώρα μεγαλύτερης αξίας, θα πρέπει να καταβάλουν τα χρήματα για να τα αγοράσουν.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, αναφέρει ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν έλαβε ποτέ τα χρήματα για το μπουκάλι που λείπει, ενώ τονίζει ότι είναι ασυνήθιστο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να ανακοινώνει δημοσίως ότι αγνοείται η τύχη ενός αντικειμένου.

Δικηγόρος του Πομπέο δήλωσε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών δεν γνωρίζει τίποτα για το μπουκάλι ουίσκι.

Δεν έγινε γνωστό ποια μάρκα ουίσκι ήταν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...