419
Ευλογημένος για τη στήριξη του κόσμου καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά της Μελβούρνης δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς | REUTERS/Jaimi Joy

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Τζόκοβιτς, ο Παγδατής, το Νο 1 και η… Μάργκοτ Ρόμπι

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2023, 10:40
Ευλογημένος για τη στήριξη του κόσμου καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά της Μελβούρνης δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς
| REUTERS/Jaimi Joy

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Τζόκοβιτς, ο Παγδατής, το Νο 1 και η… Μάργκοτ Ρόμπι

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2023, 10:40

Χαρούμενος για την πρόκρισή του στον τελικό του Australian Open εμφανίστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στις πρώτες δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Ρώσο Κάρεν Κατσάνοφ, μιλώντας για τον Μάρκο Παγδατή, το παιδικό του όνειρο, τον στόχο του Νο 1 και τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο φιναλίστ του αυστραλιανού Open δεν απέφυγε και την ερώτηση για τη… Μάργκοτ Ρόμπι, με αφορμή την επιθυμία που εξέφρασε να τη δει στις κερκίδες της Rod Laver Arena. Αλλά τώρα –όπως φάνηκε και από την απάντησή του– «έχουμε τελικό»!

«Παρακολουθούσα τον Μάρκο Παγδατή πριν από μερικά χρόνια να προσπαθεί να παίξει σε έναν τελικό. Το ονειρεύτηκα σαν παιδί. Είναι σπουδαίο να παίζω ενάντια στους κορυφαίους στον κόσμο. Δεν τα κατάφερε δυστυχώς τότε ο Παγδατής, αλλά είναι στην καρδιά μου και πάντα τον θεωρώ ένα από τα πρότυπά μου», είπε για τον κύπριο τενίστα που τo 2006 είχε ξεσηκώσει τα πλήθη με την ιστορική πορεία του στο Αυστραλιανό Οpen και την παρουσία του στον τελικό με αντίπαλο τον «βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ (Νο 1 τότε στον κόσμο / θυμηθείτε κάτω στο βίντεο).

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε ευλογημένος για τη στήριξη που έχει σε όλο το τουρνουά της Αυστραλίας από τον κόσμο, ενώ στο ερώτημα για το ποιος πιστεύει θα είναι ο αντίπαλός του στον τελικό, σημείωσε:

«Από τη μία είναι ένας παίκτης που έχει κατακτήσει 9 φορές το Australian Open (Νόβακ Τζόκοβιτς) και από την άλλη ένας τενίστας της γενιάς μου, με τον οποίο έχω παίξει πολλές φορές στα τζούνιορ (Τόμι Πολ). Είναι ωραίο να τον βλέπω να φτάνει σε αυτή την φάση, στα ημιτελικά. Εγώ θέλω να ετοιμάσω το σώμα μου. Να προετοιμαστώ για τη μεγάλη μέρα».

Στη συνέχεια μίλησε για τον –εξωπραγματικό για έλληνα τενίστα μέχρι να κάνει την εμφάνισή του στα κορτ ο ίδιος–  στόχο του Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, που, ναι, ήρθε η ημέρα να μιλάμε για αυτό, καθώς εκεί θα αναρριχηθεί ο Στέφανος αν πάρει τον τίτλο του Grand Slam την Κυριακή!

«Μου αρέσει ο αριθμός 1. Είναι στιγμές για τις οποίες δουλεύω σκληρά, όπως ένας τελικός Grand Slam. Παλεύω για το Νο 1. Είναι όνειρο να βρεθώ εκεί κάποια μέρα. Χαίρομαι που αυτή η ευκαιρία παρουσιάζεται στην Αυστραλία. Ας το κάνουμε», ήταν το σύνθημα που έδωσε.

Στην ερώτηση, τέλος, για τη Μάργκοτ Ρόμπι και το ενδεχόμενο να είναι μεταξύ των θεατών στη Rod Laver Arena της Κυριακής, ο Στέφανος Τσιτσιπάς απάντησε λέγοντας:

«Το πλάνο για εμένα είναι να κάνω τη δουλειά μου, να παίξω καλό τένις. Τη θαυμάζω, είναι καλή ηθοποιός, αλλά είμαι συγκεντρωμένος».

Οχι τίποτε άλλο, γιατί έχουμε και τελικό!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...