163
| ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στάση εργασίας (ξανά) σε Μετρό – Ηλεκτρικό για τα κλιματιστικά

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2021, 11:14
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στάση εργασίας (ξανά) σε Μετρό – Ηλεκτρικό για τα κλιματιστικά

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουλίου 2021, 11:14

Σε νέα στάση εργασίας προχωρούν την Τετάρτη οι  εργαζόμενοι στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ), ενώ αντίθετα, κανονικά θα λειτουργήσουν τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Οπως ανακοίνωσαν οι οδηγοί της ΣΤΑΣΥ, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας την Τετάρτη 7 Ιουλίου, από τις 21:00 ως και τη λήξη της κυκλοφορίας και στις τρεις γραμμές του Μετρό (1, 2 και 3), καθώς παρά τα αιτήματα από τον περασμένο Απρίλιο για τη συντήρηση των κλιματιστικών μονάδων εν όψει καλοκαιριού των συρμών της Γραμμής του ΗΣΑΠ, «η ΣΤΑΣΥ δεν κατάφερε να συντονίσει τις σχετικά απλές εργασίες (πχ, καθαρισμός φίλτρων) και έτσι δρομολογούνται συρμοί οι οποίοι ουσιαστικά θυμίζουν υψικάμινο, οι δε εργαζόμενοι καλούνται να τους χειριστούν θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους».

Στα αστικά λεωφορεία, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ αποφάσισε να αναστείλει τις καθημερινές πεντάωρες στάσεις εργασίας που είχε εξαγγείλει από σήμερα Τρίτη 6 Ιουλίου έως και την Παρασκευή. Με την εκπνοή της διορίας που είχαν δώσει στη διοίκηση του ΟΑΣΑ και της ΟΣΥ, αποφασίστηκε η εφαρμογή του θερινού προγράμματος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...