206
H αφίσα της ταινίας που καθηλώνει εκατομμύρια θεατές | Twitter

«Star Wars»: Στην κορυφή του αμερικανικού box office

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2017, 23:59
H αφίσα της ταινίας που καθηλώνει εκατομμύρια θεατές
|Twitter

«Star Wars»: Στην κορυφή του αμερικανικού box office

Protagon Team Protagon Team 27 Δεκεμβρίου 2017, 23:59

Το όγδοο σίκουελ του «Star Wars» παραμένει στην κορυφή του αμερικανικού box office και τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα προβολής του, στις κινηματογραφικές αίθουσες της Βόρειας Αμερικής.

Με εισπράξεις ύψους 220 εκατομμυρίων δολαρίων το Σαββατοκύριακο που προβλήθηκε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ και τον Καναδά, το «Star Wars: Οι τελευταίοι Τζεντάι» συγκέντρωσε αυτό το Σαββατοκύριακο 68,5 εκατομμύρια δολάρια, αφού προβλήθηκε σε 4.232 κινηματογραφικές αίθουσες.

Επειτα από 10 ημέρες προβολής, τα συνολικά κέρδη της ταινίας ανέρχονται προς το παρόν σε 365 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας Exhibitor Relations.

Συνολικά, σύμφωνα με τον αναλυτή Πολ Ντεργκαραμπέντιαν, οι παγκόσμιες εισπράξεις της ταινίας υπολογίζονται σε 745,4 εκατομμύρια δολάρια μετά την πρώτη προβολή της. Το ρεκόρ των υψηλότερων εισπράξεων παγκοσμίως κατέχει το «Avatar» (2009) με 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η ταινία «Star Wars: Η δύναμη ξυπνά (Επεισόδιο 7)» (2015) είχε συγκεντρώσει λίγο παραπάνω από δύο δισεκατομμύρια.   Τη δεύτερη θέση του αμερικανικού box office καταλαμβάνει η περιπέτεια «Jumanji: Welcome to the Jungle» με εισπράξεις στα 34 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ακολουθεί η κωμωδία-μιούζικαλ «Pitch Perfect 3» με 20,4 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.

Στην τέταρτη θέση συναντάμε το «The Greatest Showman», που αφηγείται την ιστορία του μάγου Π. Τ. Μπάρνουμ, τον οποίο ενσαρκώνει ο Χιου Τζάκμαν. Η ταινία έκανε εισπράξεις 8,6 εκατομμύριων δολαρίων σε διάστημα 3 ημερών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...