170
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, δεξιά, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά | ΣΚΑΪ

Σταϊκούρας: Τέλη Ιουνίου το ποσοστό μείωσης προκαταβολής φόρου

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2020, 10:23
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, δεξιά, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά
|ΣΚΑΪ

Σταϊκούρας: Τέλη Ιουνίου το ποσοστό μείωσης προκαταβολής φόρου

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2020, 10:23

Το ακριβές ποσοστό για τη μείωση προκαταβολής φόρου θα γίνει γνωστό στο τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προαναγγέλλοντας μια «γενναία μείωση».

Η έκπτωση θα αφορά κυρίως τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία διευκρίνισε μιλώντας το Σάββατο στον ΣΚΑΪ.

Οπως είπε ακόμη, όλοι οι υπόλοιποι φόροι θα σκιαγραφηθούν από τον Πρωθυπουργό στην ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο, και θα συμπεριληφθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021 που θα έρθει στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ακόμη ότι ανήλθαν στις 80.000 (απο 47.000) οι επιχειρήσεις που έχουν καταθέσει αίτηση συμμετοχής στην δεύτερη φάση του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής, ύψους 1,4 δισ. ευρώ, μετά την παράταση που δόθηκε στις φορολογικές δηλώσεις.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο ίδιος, κρατά τον κουμπαρά της χώρας σε υψηλά επίπεδα και σήμερα έχουμε 37,5 δισ. ευρώ όταν στην αρχή της πανδημίας είχαμε 36,5 δισ, καθώς αντλούμε πόρους με χαμηλό κόστος δανεισμού.

Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι δεν υφίσταται μνημόνιο και ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ενώ τόνισε ότι τα χρήματα της Ευρώπης πρέπει να στηρίξουν την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...