230
|

Σταϊκούρας: Στόχος μας ανάπτυξη 3,6% φέτος, αλλά όλοι οι οίκοι δείχνουν μεγαλύτερη

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2021, 18:12

Σταϊκούρας: Στόχος μας ανάπτυξη 3,6% φέτος, αλλά όλοι οι οίκοι δείχνουν μεγαλύτερη

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2021, 18:12

Η κυβέρνηση είναι πιο συντηρητική στις προβλέψεις για την ανάπτυξη, όταν την εκτιμά στο 3,6%, μικρότερη από όσο προβλέπουν οι οίκοι,  ενώ η αντιπολίτευση επικρίνει την κυβέρνηση ως υπεραισιόδοξη, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου.

Κατά την παρέμβασή του στη Βουλή, ο υπουργός απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου στις 9 Ιουνίου έλεγε ότι «είναι δεδομένο πως το 2021, θα σημειωθούν ρυθμοί ανάπτυξης κοντά στο 3%» και σχολίασε: «Βρείτε τα, λοιπόν, μεταξύ σας. Θα σημειωθεί ή δεν θα σημειωθεί αυτή η ανάπτυξη; Άλλα λέει η τομεάρχης σας και άλλα μας λέτε εσείς σήμερα».

Ο κ. Σταϊκούρας, παράλληλα, προς επίρρωση του γεγονότος ότι η κυβέρνηση έχει θέσει έναν πολύ ρεαλιστικό στόχο για ανάπτυξη 3,6% το 2021, κατέθεσε έναν πίνακα προβλέψεων για την ανάπτυξη από ελληνικούς και διεθνείς οικονομικούς οίκους που απεικονίζει πολύ υψηλότερες εκτιμήσεις από αυτές του 3,6%.

Ειδικότερα ανέφερε πως «η Τράπεζα Πειραιώς εκτιμά 6,3% εφέτος, η Εθνική Τράπεζα προβλέπει 5,7%, η PPRS στο 5%, το Γραφείο Παρακολούθησης του Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής στο 3,6 έως 3,8%,η ΤτΕ στο 4,2%, η ΕΕ 4,1% και ο ΟΟΑΣΑ που έλεγε 1% πλέον λέει 3,8%» και τόνισε: «Είμαστε οι πιο συντηρητικοί στις εκτιμήσεις μας σε σχέση με όλους τους οίκους και μας λέτε ότι έχουμε απομονωθεί; Ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα; Εχει ασυνέπεια και μας κατηγορείται για εμπαιγμό;».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News