251
| YouTube

Σταϊκούρας: Επιστρεπτέα 6 ακόμη και αν έχει ανοίξει η αγορά

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2021, 10:29

Σταϊκούρας: Επιστρεπτέα 6 ακόμη και αν έχει ανοίξει η αγορά

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2021, 10:29

Η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 θα προχωρήσει κανονικά τον ερχόμενο Μάρτιο, ανεξάρτητα από το αν έχει ανοίξει ή όχι η αγορά, δήλωσε την Τρίτη στο Μega o υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, για τον επόμενο γύρο των κρατικών δάνειων, που υπολογίζεται στα 750 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά τον πέμπτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι έχουν υποβληθεί 218.445 αιτήσεις (υπολογίζονται σε 400.000 οι δυνητικοί δικαιούχοι) και η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι την τυπική λήξη της προθεσμίας στις 15 Ιανουαρίου. Τότε θα αξιολογηθεί εάν συντρέχει λόγος ολιγοήμερης παράτασης, ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων που θα έχουν υποβληθεί, τον αριθμό των αιτημάτων που εκκρεμούν, αλλά και από τα προβλήματα που θα έχουν ανακύψει (πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμα διαθέσιμα τα οικονομικά στοιχεία Δεκεμβρίου). Η παράταση της υποβολής αιτήσεων ενδέχεται να επηρεάσει την έναρξη των πληρωμών για την Επιστρεπτέα 5, που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Ιανουαρίου.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός Οικονομικών δεν επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν σκέψεις για προσωρινή κατάργηση των τεκμηρίων για τα εισοδήματα πληττόμενων από την πανδημία το 2020 και για όσους πλήττονται από την πανδημία.

Οσο για την πληρωμή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων για τα «κουρεμένα» ενοίκια, ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία επισπεύδεται, καθώς πλέον δεν απαιτείται η επιβεβαίωση του μισθωτή για τις απώλειες που υφίσταται ο εκμισθωτής.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τα ενοίκια του Νοεμβρίου, ενώ στις 15 Φεβρουαρίου αυτές για τα ενοίκια του Δεκεμβρίου, και θα ακολουθήσουν, μέσα στον ίδιο μήνα, οι καταβολές για εκείνα του Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...