310
Ο Χρήστος Σταϊκούρας στη συνέντευξή του στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ | ERT/WebTV

Σταϊκούρας: Επίδομα σε αστυνομικούς και υπαλλήλους καθαριότητας

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2020, 10:54
Ο Χρήστος Σταϊκούρας στη συνέντευξή του στην πρωινή ζώνη της ΕΡΤ
|ERT/WebTV

Σταϊκούρας: Επίδομα σε αστυνομικούς και υπαλλήλους καθαριότητας

Protagon Team Protagon Team 13 Απριλίου 2020, 10:54

Το ενδεχόμενο να δοθεί ειδικό επίδομα στους αστυνομικούς και στους εργαζόμενους στην καθαριότητα άφησε ανοιχτό ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας στην ΕΡΤ. Παράλληλα, όπως είπε εξετάζεται το μέτρο της μείωσης ενοικίου να εφαρμοστεί και σε φοιτητές.

Οσον αφορά στην επενεξέταση των πρωτοβουλιών οικονομικής στήριξης τον Μάιο, ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε πως θα γίνει στη βάση των εξελίξεων που θα έχουμε και στο υγειονομικό πεδίο και των συστάσεων της ειδικής επιτροπής για τα μέτρα αντιμετώπισης του νέου κορονοϊού. Αρχές Μαΐου θα γίνουν πάντως και οι πρώτες εκταμιεύσεις των δανείων της επιστρεπτέας προκαταβολής, για τα οποία έχουν γίνει αιτήσεις προς το παρόν από 70.000 επιχειρήσεις.

«Οφείλουμε να ρίξουμε όπλα στη μάχη αλλά κρατάμε καύσιμα και για την επόμενη ημέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι γνωρίζουμε την ένταση αλλά όχι την έκταση της κρίσης ενώ η Ευρώπη αναμένει ύφεση από 5-10%, με την Ελλάδα στο ίδιο εύρος.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε επίσης ότι «επεξεργαζόμαστε ολοκληρωμένο σχέδιο για τον τουρισμό, καθώς χρειάζονται επιπλέον στοχευμένα μέτρα και για τον εποχικό και για όλα τα επαγγέλματα που συνδέονται».

Πολλαπλάσια ένεση ρευστότητας θα είναι το σχήμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, με εκταμίευση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ στις αρχές Μαΐου, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών τονίζοντας ότι πρέπει να εξασφαλιστεί περισσότερη ρευστότητα βγαίνοντας από την κρίση.

Η επιδότηση επιτοκίου, υλοποιείται από την ερχόμενη εβδομάδα και συνολικά η ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανέρχεται σε 10 δισ. από κοινοτικούς πόρους ως τέλος Μαΐου, υπενθύμισε.

Σχετικά με την ένταξη των 15.000 εργαζομένων στον Πολιτισμό και τους καλλιτέχνες, ο κύριος Σταϊκούρας δήλωσε ότι όλος ο κλάδος εντάσσεται στα μέτρα στήριξης, αλλά, όπως τόνισε, στον χώρο αυτό υπάρχει κατηγορία αμοιβών με άλλους όρους, όχι μισθωτού, κι αυτούς δεν μπορούμε να τους ψάξουμε. Σημείωσε ότι έχουν δοθεί 15 εκατομμύρια ευρώ ως επιπλέον πόροι στο υπουργείο Πολιτισμού.

Μονίμως η αξιωματική αντιπολίτευση λέει ότι θα έδινε πολλαπλάσιους πόρους, χωρίς να διευκρινίζει από πού, σχολίασε τέλος ο υπουργός Οικονομικών.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...