246
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σταϊκούρας: Απάντηση στον κορονοϊό με πακέτο €10 δισ. ως το τέλος του έτους

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2020, 13:14
Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σταϊκούρας: Απάντηση στον κορονοϊό με πακέτο €10 δισ. ως το τέλος του έτους

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2020, 13:14

Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει έως τα τέλη του έτους πακέτο μέτρων ύψους 10 δισ. ευρώ για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες πιέσεις που προκαλεί στην οικονομία η πανδημία του κορονοϊόύ, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊούρας.

Σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στον Real FM, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα τεθούν σε ισχύ μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και για την ελάφρυνση των βαρών για φορολογούμενους.

Εξειδικεύοντας τα μέτρα, ο υπουργός είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει η επίσημη εκκίνηση του τρίτου γύρου της επιστρεπτέας προκαταβολής, ο οποίος θα υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ και θα καλύπτει και τις τουριστικές επιχειρήσεις χωρίς ταμειακή μηχανή. Ακόμη, στα τέλη Οκτωβρίου αναμένονται οι πρώτες καταβολές από το πρόγραμμα «Γέφυρα» για την επιδότηση δανείου.

Αμεσα αναμένεται και το άνοιγμα της δεύτερης φάσης του Ταμείου Εγγυοδοσίας μέσω του οποίου θα χορηγηθεί νέα ρευστότητα άνω των 3 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις. Υπάρχει ακόμη, είπε ο υπουργός, μία εκκρεμότητα 1,5 δισ. ευρώ από την πρώτη φάση, που είναι σε εξέλιξη.

Το ΤΕΠΙΧ ΙΙ θα επεκταθεί έως και 1 δισ. ευρώ, πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την απασχόληση, η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ θα επεκταθεί έως τα τέλη του έτους σε συνδυασμό και με άλλα μέτρα. Εχει προβλεφθεί ακόμη το ποσό των 1,4 δισ. ευρώ έως τα τέλη του έτους για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Το πακέτο των μέτρων θα περιλαμβάνει αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων, αλλά και αποζημιώσεις ιδιοκτητών ακινήτων λόγω του υποχρεωτικού «κουρέματος» στα ενοίκια, όπως επίσης και κονδύλια 600 εκατ. ευρώ για εξοπλιστικές και προσφυγικές δαπάνες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...