189
Το εξώφυλλο του τεύχους της 27ης Φεβρουαρίου 2021 | newscientist.com

Στα χέρια της Daily Mail το έγκυρο περιοδικό New Scientist

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2021, 19:15
Το εξώφυλλο του τεύχους της 27ης Φεβρουαρίου 2021
|newscientist.com

Στα χέρια της Daily Mail το έγκυρο περιοδικό New Scientist

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2021, 19:15

Η εταιρεία που εκδίδει τη βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα «Daily Mail» αγόρασε το εβδομαδιαίο περιοδικό επιστήμης και τεχνολογίας «New Scientist» αντί 70 εκατ. στερλινών.

Η εξαγορά ξάφνιασε όχι μόνο για την ταχύτητα με την οποία ολοκληρώθηκε, αλλά κυρίως γιατί ένα φημισμένο και έγκυρο περιοδικό πέρασε στα χέρια ενός τίτλου με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία.

Οπως σημειώνει ο Guardian, η συμφωνία ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες. Η Daily Mail θα καταβάλει το τίμημα σε μετρητά.

Η πλευρά της εφημερίδας εγγυάται την εκδοτική ανεξαρτησία του περιοδικού ενώ απέκλεισε τις περικοπές προσωπικού αλλά και το μοίρασμα του περιεχομένου από το ένα μέσο στο άλλο

Το περιοδικό, με έδρα το Λονδίνο, απασχολεί περίπου 80 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι μισοί αποτελούν το συντακτικό προσωπικό. Για το 2021 εκτιμάται ότι θα έχει έσοδα πάνω από 20 εκατομμύρια στερλίνες και κέρδη περίπου 7 εκατομμύρια στερλίνες. Η κυκλοφορία της έντυπης και της ψηφιακής έκδοσης είναι περίπου 134.000 τεύχη (πολλά σε συνδρομητές) την εβδομάδα.

Μέχρι χθες το New Scientist ανήκε σε ομάδα επενδυτών υπό τον σερ Μπέρναρ Γκρέι, η οποία είχε αγοράσει το περιοδικό πριν από μόλις τέσσερα χρόνια από την εταιρεία Relx (πρώην Reed Elsevier), που το κατείχε από το 1970.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...