424
Αυξήσεις ετοιμάζουν οι ψητοπώλες στις τιμές των προϊόντων τους | Intimenews

Στα τρία ευρώ θα φτάσει η πίτα-σουβλάκι

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 11:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/04/2019 16:51
Αυξήσεις ετοιμάζουν οι ψητοπώλες στις τιμές των προϊόντων τους
|Intimenews

Στα τρία ευρώ θα φτάσει η πίτα-σουβλάκι

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2019, 11:14
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/04/2019 16:51

Αύξηση μέχρι και 15% στον γύρο και το σουβλάκι προβλέπουν οι ιδιοκτήτες ψητοπωλείων, καθώς όπως λένε, η τιμή του κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% από την 1η Μαρτίου και δεν μπορούν να κρατήσουν άλλο τις παλιές τιμές.

Αυτό ισχυρίζονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα μέλη του Σωματείου Ψητοπωλών, που σύντομα, όπως λένε, θα ιδρυθεί και επίσημα.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Πολύζος, ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι, «το πρώτο που πρέπει να συζητήσουμε δεν είναι σε τι τιμή θα φτάσει το σουβλάκι αλλά γιατί φτάνει. Και αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό πρόβλημα που τα κρέατα σε όλη την Ευρώπη -δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα- ανεβαίνουν συνέχεια. Εχουμε μία αύξηση στην τιμή στο κρέας, από την 1η Μαρτίου, της τάξης του 30%. Εμείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα υπάρχει ποιότητα στο σουβλάκι για αυτό ετοιμαζόμαστε να κάνουμε κάποιες αυξήσεις. Για να μπορέσουμε να προστατεύσουμε το προϊόν μας».

Το ποσοστό της αύξησης δεν έχει γίνει γνωστό, όμως ο κ. Πολύζος προβλέπει πως θα είναι «θα είναι στο 10% με μάξιμουμ 15%. Ενα μεγάλο κομμάτι πάλι θα το απορροφήσουμε εμείς. Η τιμή θα είναι κοντά στα τρία ευρώ. Δεν νομίζω ότι θα το φτάσουμε. Από 1η Μαΐου λογικά θα την ξεκινήσουμε. Ηδη 45 μέρες τώρα την αύξηση αυτή την έχουμε απορροφήσει» συμπλήρωσε.

Παράλληλα τόνισε ότι όλα τα ψητοπωλεία θα πρέπει να αλλάξουν τις τιμές γιατί η αύξηση έχει γίνει σε όλους. «Αν δεν αλλάξουμε τις τιμές μας η ποιότητα μας δεν θα αυτή που είναι τώρα», κατέληξε ο κ. Πολύζος.

Αντιδράσεις

Σχολιάζοντας την είδηση, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου έκανε έκκληση προς όλους τους αρμόδιους «να ξεκινήσει άμεσα ένας γόνιμος διάλογος προκειμένου να αποφευχθεί μία τόσο μεγάλη αύξηση σε ένα προϊόν που απευθύνεται κυρίως σε λαϊκά στρώματα αλλά έχει σχέση και με την παράδοση μας».

»Κατανοώ απολύτως τον προβληματισμό των επαγγελματιών και των μελών του υπό ίδρυση Σωματείου Ψητοπωλών, που επικαλούνται για αυτήν τους την απόφαση την υψηλή φορολογία και την αυξημένη τιμή του εισαγόμενου κρέατος. Ππως έχει τονίσει πολλές φορές το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, η υπερφορολόγηση έχει «συνθλίψει» επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και απαιτείται άμεσα ελάφρυνση των πολύ μεγάλων βαρών. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει ένα τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό και να αλλάξει τις υφεσιακές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

«Η αύξηση της τιμής του θα επιβαρύνει σημαντικά και τα νοικοκυριά -ειδικά τα χαμηλότερης οικονομικής δυνατότητας – αλλά, εκτιμώ, και τους επαγγελματίες, καθώς θεωρώ ότι θα μειωθεί η κατανάλωση. Αρα είναι προς το συμφέρον όλων η αύξηση κατά 10%-15% να μην εφαρμοστεί, χωρίς βέβαια να συνεχίζουν οι επαγγελματίες να απορροφούν τα αυξημένα κόστη» κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...