194
Τα πανέμορφα ακατοίκητα νησιά αποτελούν εδώ και χρόνια ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό για τουριστικά σκάφη, χωρίς ίχνος κτίσματος ή άλλης υποδομής πάνω τους | Facebook

Στα Τοκμάκια η «νέα Μακρόνησος» για την κλειστή δομή στη Λέσβο;

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2020, 16:08
Τα πανέμορφα ακατοίκητα νησιά αποτελούν εδώ και χρόνια ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό για τουριστικά σκάφη, χωρίς ίχνος κτίσματος ή άλλης υποδομής πάνω τους
|Facebook

Στα Τοκμάκια η «νέα Μακρόνησος» για την κλειστή δομή στη Λέσβο;

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2020, 16:08

Στα… εξωτικά Τοκμάκια -το σύμπλεγμα των ακατοίκητων βραχονησίδων στα ανοικτά της βορειανατολικής ακτής της Λέσβου- φέρεται να «ονειρεύονται» κάποιοι την εγκατάσταση της νέας κλειστής δομής υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων/μεταναστών στο νησί.

Το Ασπρονήσι όπως λέγεται το μεγαλύτερο νησάκι, εμφανίζεται από τοπικά μέσα στη Μυτιλήνη ως η εναλλακτική τοποθεσία για τη θέση Καράβας στο Μανταμάδο που έχει επιλεγεί απο την κυβέρνηση (με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της επίταξης) για το νέο κλειστό ΚΥΤ.

Η ιδέα φέρεται να έπεσε στο «τραπέζι» από τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, ενώ τα «Νέα της Λέσβου» έκαναν λόγο για παρέμβαση του κυβερνητικού βουλευτή, Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος εμφανίζεται να βρίσκεται πίσω απο την πρόταση.

Η λύση να πάνε στα ξερονήσια οι πρόσφυγες/μετανάστες αποτελεί τη βασική πρόταση της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως φαντάζει δύσκολο ένα τουριστικός προορισμός όπως τα Τοκμάκια να μετατραπεί σε «Μακρόνησο» για τους αιτούντες άσυλο, ειδικά όταν δεν υπάρχει καμία απολύτως υποδομή στην επιφάνειά τους.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...