254
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Βιομηχανίας των Εμιράτων, Σουλτάν Αλ Τζαμπέρ | Τwitter

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 22:27
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Βιομηχανίας των Εμιράτων, Σουλτάν Αλ Τζαμπέρ
|Τwitter

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2020, 22:27

Στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αμπου Ντάμπι, έφθασε αργά το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Βιομηχανίας, Σουλτάν Αλ Τζαμπέρ.

Αύριο, Τετάρτη, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί το πρωί με τον διάδοχο του θρόνου και ισχυρό άνδρα των Εμιράτων, σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγέντ Αλ Ναϊχάν, και θα ακολουθήσουν διευρυμένες επαφές, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων των υπουργών Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη, καθώς και του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμοδίου για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αμπου Ντάμπι θα γίνει η υπογραφή της Διακήρυξης Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης, καθώς και της συμφωνίας συνεργασίας στους τομείς της Εξωτερικής Πολιτικής και της Αμυνας.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ακόμα η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του, πρέσβης Ελένη Σουρανή, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του, Αλέξης Πατέλης, και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Θάνος Ντόκος.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος συνοδεύει τον  Πρωθυπουργό, χαρακτηρίζει ιστορική την επίσκεψη και σημειώνει: «Βρισκόμαστε εδώ για να σφραγίσουμε τη διμερή στρατηγική εταιρική σχέση και για να προωθήσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή».

Ο υπουργός Εξωτερικών συνοδεύει την ανάρτησή του με μια φωτογραφία όπου απεικονίζεται ένας ουρανοξύστης στο Αμπου Ντάμπι «ντυμένος» με την ελληνική σημαία προς τιμήν του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...