Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει τη νίκη του επί του Μεντβέντεφ | REUTERS/Sarah Meyssonnier
Επικαιρότητα

Στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός ο Τσιτσιπάς! – «Εσβησε» με 3-0 τον Μεντβέντεφ

Ο έλληνας πρωταθλητής έδειξε ότι είναι σε εκπληκτική φόρμα και επικράτησε του «κακού του δαίμονα». Ο ρώσος τενίστας δεν κατάφερε να τον απειλήσει ούτε καν όταν επέλεξε να παίξει με τον πιο ανορθόδοξο τρόπο το match point
Protagon Team

Πανηγυρική και εμφατική πρόκριση στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος αργά την Τρίτη, έπειτα από σχεδόν 2,5 ώρες παιχνιδιού, κέρδισε με 3-0 τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Ρώσος στο παρελθόν είχε υπάρξει ο κακός του δαίμονας και ένας αντίπαλος που ο έλληνας τενίστας δεν μπορούσε να νικήσει (είχε μόλις μία νίκη σε επτά αναμετρήσεις).

Οχι όμως αυτή τη βραδιά στο Παρίσι. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέδειξε ότι είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα στο χώμα και ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του κρίσιμου αγώνα.

Ευκολότερα στο πρώτο σετ (6-3), με περισσότερη προσπάθεια στα άλλα δύο (7-6 και 7-5), ο Τσιτσιπάς κυριάρχησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα έναντι στον ρώσο τενίστα, ο οποίος κατά διαστήματα έκανε δυνατό αλλά και ανορθόδοξο παιχνίδι.

Χαρακτηριστικό το πώς ο Ρώσος επέλεξε να παίξει τον τελευταίο, όπως αποδείχτηκε, πόντο του αγώνα.

Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη νίκη έναντι του Τσιτσιπά έναντι του Μεντβέντεφ σε οκτώ αγώνες.

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ (REUTERS/Sarah Meyssonnier)

Την Παρασκευή ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ, κυνηγώντας μια εμφάνιση στον τελικό του παρισινού Γκραν Σλαμ.