255
Ο Γιάννης Μπουτάρης κατά τη σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους στο δικαστικό μέγαρο | INTIMEnews

Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης [εικόνες&βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2018, 13:55
Ο Γιάννης Μπουτάρης κατά τη σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους στο δικαστικό μέγαρο
|INTIMEnews

Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης [εικόνες&βίντεο]

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2018, 13:55

Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης προσήλθε λίγο πριν τις 13.00 της Δευτέρας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα.

293394

Ο κ.Μπουτάρης δε θέλησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους και αρκέστηκε να ευχηθεί στους εορτάζοντες.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει καταθέσει μήνυση κατ’αγνώστων για την επίθεση του Σαββάτου, ενώ οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες βρίσκονται πλέον στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για να δικαστούν.

293398293396

Η εισαγγελέας απήγγειλε στον 17χρονο, τους δύο 20χρονους και τον 36χρονο που πρωταγωνίστησαν στο επεισόδιο κατά Μπουτάρη, τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και των διακεκριμένων φθορών -όλες σε βαθμό πλημμελήματος.

Σε ό,τι αφορά τον ανήλικο που συνελήφθη μαζί με τους άλλους τρεις, η υπόθεσή του διαχωρίστηκε και παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων. Μέχρι τότε αφέθηκε ελεύθερος.

Τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και άλλοι δράστες που δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, παρήγγειλε εν τω μεταξύ  ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Στην παραγγελία ο εισαγγελέας ζητά να αξιοποιηθούν τα μέσα της τεχνολογίας για την ταυτοποίηση των δραστών. Μάλιστα, ανάμεσα στα αδικήματα, ζητείται να εξεταστεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα για «διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες διχόνοια», συνεπώς η δικαιοσύνη αναζητά όχι μόνο όσους επιτέθηκαν απευθείας στον δήμαρχο με κλωτσιές και γροθιές, αλλά και όσους υποκίνησαν το πλήθος στο να του επιτεθεί.

Μετά το πέρας της έρευνας, η δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...