211
Διενέργεια rapid test από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Στα 26 τα κρούσματα της παραλλαγής Ομικρον που έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2021, 13:01
Διενέργεια rapid test από τις κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Στα 26 τα κρούσματα της παραλλαγής Ομικρον που έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας

Protagon Team Protagon Team 20 Δεκεμβρίου 2021, 13:01

Αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Ομικρον που έχουν καταγραφεί στη χώρα μας και πλέον ανέρχονται 26, από 17 που ήταν μέχρι την περασμένη Πέμπτη.

Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης, έχουν εντοπιστεί 26 κρούσματα της εν λόγω παραλλαγής στην Κρήτη, τη Λακωνία και την Αττική. Την ίδια στιγμή, δεκάδες άλλα είναι ακόμη στο μικροσκόπιο των ειδικών.

Πλέον, το ανησυχητικό είναι ότι τα νεότερα κρούσματα δεν σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, δηλαδή προέρχονται από ενδογενή μετάδοση.

Το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε συναγερμό όλες τις υγειονομικές αρχές και ειδικά τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να εντοπιστούν νέα κρούσματα της παραλλαγής Ομικρον και να περιοριστεί όσο το δυνατόν η διασπορά της.

Αλλωστε, προσώρας, οι ειδικοί επιστήμονες δεν γνωρίζουν τις ακριβείς επιπτώσεις στη δημόσια υγεία της συγκεκριμένης μετάλλαξης, η οποία εξετάζεται ακόμα λεπτομερώς σε παγκόσμιο επίπεδο. Μία παραλλαγή, πάντως, που φαίνεται ότι οδηγεί και την Ελλάδα πολύ πιο κοντά σε νέα μέτρα ειδικά μετά τις γιορτές.

Η κυβέρνηση αλλά και οι υγειονομικές αρχές είναι ιδιαιτέρως ανήσυχες για την πιθανότητα μεγάλης διασποράς της Ομικρον κατά τη διάρκεια των εορτών.

Αλλωστε, όπως κάθε χρόνο, Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά είναι συνδυασμένες με συναθροίσεις σε σπίτια, αλλά και νυχτερινά κέντρα, όπου παρατηρείται συνωστισμός. Και το ζήτημα είναι ότι ελάχιστοι έλεγχοι πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές, ειδικά τις νυχτερινές ώρες, στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...