272
|

Στα 9 μίλια από το Καστελόριζο το «Oruc Reis» – Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, επαναλαμβάνει η κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 11:26
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/10/2020

Στα 9 μίλια από το Καστελόριζο το «Oruc Reis» – Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί, επαναλαμβάνει η κυβέρνηση

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 11:26
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/10/2020

Την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επαναλάμβανε ότι η κυβέρνηση θα πράξει ό,τι χρειαστεί αν το «Οruc Reis» πλησιάσει στα 6 ή τα 12 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο, το τουρκικό ερευνητικό έφθανε ακόμα και στα 9 ΝΜ από το ακριτικό μας νησί (πριν αποχωρήσει με βορειοανατολική κατεύθυνση), δείχνοντας ότι το καθεστώς Ερντογάν δεν πρόκειται να δείξει ίχνος δισταγμού και ουσιαστικά θα επιδιώξει τη στρατιωτική σύγκρουση (βλ. θερμό επεισόδιο) με την Ελλάδα.

Καθώς πλήθαιναν οι πληροφορίες ότι το «Oruc Reis» είχε  ήδη φθάσει σε απόσταση 12 ΝΜ και στη συνέχεια στα 9 ΝΜ από το –ενοχλητικό για τις τουρκικές επιδιώξεις στη ΝΑ Μεσόγειο– Καστελόριζο ,  ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης έλεγε ότι η Αθήνα απαντά τις τουρκικές προκλήσεις με ψύχραιμη αυτοπεποίθηση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέμεινε στο ρεαλιστικό αίτημα της Ελλάδας να επιβληθεί εμπάργκο στην πώληση ευρωπαϊκών όπλων στην Τουρκία (όπως αυτό τέθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής), ενώ για πρώτη φορά τοποθετήθηκε για το ενδεχόμενο χρήσης του δικαιώματος βέτο από τη χώρα μας σε αποφάσεις της ΕΕ.

Το βέτο είναι ένα «όπλο» στα χέρια μας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, αρκέστηκε να πει, εκφράζοντας την ικανοποίηση της κυβέρνησης για όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε διπλωματικό επίπεδο για την ανάσχεση της τουρκικής προκλητικότητας.

«Στην παρούσα φάση είμαστε ικανοποιημένοι από την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα σε διπλωματικό επίπεδο».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το «Oruc Reis», ακολουθεί πορεία ανατολική-βορειοανατολική.

Σε πλήρη ετοιμότητα να παρέμβουν, αν τους ζητηθεί, βρίσκονται οι μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, με τους επιτελείς στον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας σε διαρκή συναγερμό τα τελευταία 24ωρα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...