281
Ενας ιερέας τακτοποιεί τα λουλούδια στους ομαδικούς τάφους των θυμάτων των επιθέσεων, στο Νεγκόμπο | REUTERS

Σρι Λάνκα: Συνελήφθη ο «μεγιστάνας των μπαχαρικών», πατέρας δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2019, 13:01
Ενας ιερέας τακτοποιεί τα λουλούδια στους ομαδικούς τάφους των θυμάτων των επιθέσεων, στο Νεγκόμπο
|REUTERS

Σρι Λάνκα: Συνελήφθη ο «μεγιστάνας των μπαχαρικών», πατέρας δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας

Protagon Team Protagon Team 25 Απριλίου 2019, 13:01

Τον πατέρα δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας στη Σρι Λάνκα συνέλαβαν οι Αρχές με την κατηγορία ότι βοήθησε τους γιους του να τινάξουν στον αέρα δεκάδες ανθρώπους. Πρόκειται για τον «μεγιστάνα των μπαχαρικών», Μοχάμεντ Γιουσούφ Ιμπραήμ, πατέρα των Ιμσάθ Αχμέντ Ιμπραήμ και Ιλχάμ Αχμέντ Ιμπραήμ, που συνελήφθη την Κυριακή, όταν έγινε γνωστή η συμμετοχή των γιων του στις επιθέσεις αυτοκτονίας που στοίχισαν τη ζωή σε 359 άτομα.

Ο μεγιστάνας των μπαχαρικών Μοχάμεντ Γιουσούφ Ιμπραήμ (στο μέσο) κοιτά τον γιο του Ιμσάθ Αχμέντ Ιμπραήμ (αριστερά) να χαιρετά τον υπουργό Εμπορίου, σε συνάντηση το 2016 – Facebook

Την ανακοίνωση έκανε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι όλα τα μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται επίσης υπό κράτηση.

Ενας από τους βομβιστές αυτοκτονίας λίγο πριν σκορπίσει τον θάνατο, μπαίνει σε εκκλησία στο Νεγκόμπο (στο βάθος)

Την ίδια στιγμή, μία τεράστια επιχείρηση αστυνομικών δυνάμεων από πολλές χώρες, με τη συμμετοχή του FBI, της Σκότλαντ Γιαρντ και της Ιντερπόλ βρίσκεται σε εξέλιξη στη Σρι Λάνκα.

Οι ειδικές δυνάμεις έχουν εντοπίσει και ερευνήσει πέντε καταφύγια των τρομοκρατών σε διάφορα σημεία της χώρας.

Περισσότεροι από 70 ύποπτοι, όλοι μουσουλμάνοι, βρίσκονται υπό κράτηση με τη υποψία της συμμετοχής τους στις τρομοκρατικές ενέργειες. Οι τέσσερις είναι γυναίκες.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι μία έκρηξη σε μοτοσυκλέτα, στις αρχές Απριλίου, στην μουσουλμανική επαρχία Καθανκούντι, ήταν τεστ των τρομοκρατών.

Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται σε όλη τη χώρα, και η αστυνομία έχει ζητήσει από τον κόσμο να μην πανικοβάλλεται όταν βλέπει δυνάμεις ασφαλείας ή μπλόκα στους δρόμους.

Αστυνομικοί έξω από το σπίτι ενός από τους βομβιστές αυτοκτονίας – Reuters

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...