352
Ο Αντουάν Ιμπέρ αυτοσυγκεντρώνεται πριν από την κούρσα. Ομως... |

Τραγωδία στο Βέλγιο: η τελευταία κούρσα ενός ταλαντούχου οδηγού

Ο Αντουάν Ιμπέρ αυτοσυγκεντρώνεται πριν από την κούρσα. Ομως...
|

Τραγωδία στο Βέλγιο: η τελευταία κούρσα ενός ταλαντούχου οδηγού

Ήταν τόσο νέος. Αλλά και πολλά υποσχόμενος. Η μετάβασή του από τη Formula 2 στη Formula 1 θεωρούνταν ζήτημα χρόνου. Πόσο κρίμα!  Στους αγώνες τον μύησε ο πατέρας του, ο οποίος ήταν ερασιτέχνης οδηγός αγώνων ραλί.

Ο,τι απέμεινε από το μονοθέσιο μετά την τρομακτική σύγκρουση (Reuters)

Ο Αντουάν Ιπέρ ξεκίνησε την εμπλοκή του στο motorsport από την τρυφερή ηλικία των 10 ετών, στη Λιόν της Γαλλίας όπου έμενε. Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ο Ιμπέρ συμμετείχε στα κορυφαία πρωταθλήματα kart. Όμως, αυτό το Σαββατοκύριακο, στην πίστα του SpaFrancorchamps, στο Βέλγιο, ήταν το τελευταίο του. Το κακό σενάριο: το μονοθέσιό του Aντουάν χτύπησε στις προστατευτικές μπάρες και στη συνέχεια βρέθηκε στην μέση της πίστας.

Ο αδερφός και η μητέρα του Ιμπέρ απαρηγόρητοι, κρατάνε το κράνος του εκλιπόντος, σε τελετή που διεξήχθη σήμερα Κυριακή, στη μνήμη του αδικοχαμένου οδηγού (φωτό: EPA/STEPHANIE LECOCQ)

Είναι ό,τι χειρότερο. Είναι η φάση που είσαι ανήμπορος εν μέσω ροής. Τα άλλα μονοθέσια έρχονται με περισσότερα από 200 km/h από πίσω σου. Είναι θέμα σύμπτωσης να τη γλιτώσεις. Δύσκολα προλαβαίνουν να σε αποφύγουν οι άλλοι. Το σενάριο δεν ήταν ευνοϊκό. Ένας άλλος οδηγός, ο Χουάν Μανουέλ Κορέα, έπεσε με ορμή επάνω στον Ιμπέρ. Ο τελευταίος εξέπνευσε λίγο αργότερα. Ο πρώτος νοσηλεύεται.

Το μονοθέσιο του Ιμπέρ διαλύθηκε ενώ αυτό του Κορέα αναποδογύρισε. Ο Σάτο, ο τρίτος οδηγός που ενεπλάκη στη σύγκρουση, κατάφερε και βγήκε από το μονοθέσιο μόνος του. Τυχερός.

Ως γνωστόν, ο δρόμος των αγώνων δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Ο αγώνας σταμάτησε ενώ ανακοίνωση για το τραγικό συμβάν εξέδωσε και η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, FIA: «Η FIA είναι στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει πως ο οδηγός του οχήματος με το νούμερο 19, Anthoine Hubert, υπέκυψε στα τραύματά του. Ο οδηγός του οχήματος με το νούμερο 12, Juan-Manuel Correa, είναι σε σταθερή κατάσταση σε κλινική της Λιέγης. Η FIA είναι σε συνεργασία με όλες τις Αρχές για την διερεύνηση του δυστυχήματος».

Τα video είναι σκληρά:

 

 

▪ Ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος «οδηγεί» το 4Drivers και ταυτόχρονα εκδίδει το Best of Cars

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...