727
Στιγμιότυπο από το Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ | .

Το Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στα Σπάτα

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 16:26
Στιγμιότυπο από το Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ
|.

Το Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ στα Σπάτα

Protagon Team Protagon Team 18 Μαρτίου 2019, 16:26

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 1.200 παιδιών και 1.800 γονέων/κηδεμόνων, πραγματοποιήθηκε το τρίτο φεστιβάλ των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ, στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019. Στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, συμμετείχαν παιδιά από ερασιτεχνικές ποδοσφαιρικές ακαδημίες από τους νομούς Αττικής, Ευβοίας, Λακωνίας, Βοιωτίας και Κυκλάδων, που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ.

Από αριστερά: Απόστολος Χρήστου πρωταθλητής κολύμβησης, Θωμάς Μαύρος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Σπύρος Φωκάς Α’ Αντιπρόεδρος ΟΠΑΠ, Γιώργος Βασιλειάδης Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ντάμιαν Κόουπ Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου Επικεφαλής Εταιρικών & Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ, Σάκης Ρουβάς, Μιχάλης Κυρίτσης προπονητής και πρώην καλαθοσφαιριστής, Τάσος Μητρόπουλος πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, Μιχάλης Σιμιγδαλάς πρώην ποδοσφαιριστής, Δέσποινα Γεωργιάδου πρωταθλήτρια ξιφασκίας

Τα παιδιά έζησαν μια μοναδική αθλητική εμπειρία, με στόχο τη νίκη του ευ αγωνίζεσθαι. Αγωνίστηκαν σε παραολυμπιακά αθλήματα, συμμετείχαν σε αγώνες ποδοσφαίρου χωρίς σκορ και βαθμολογία, έμαθαν τις βασικές αρχές του ράγκμπι και του κρίκετ, εξασκήθηκαν στην ξιφασκία, το Tae Kwon Do, το παγκράτιο, το βόλεϊ, τον στίβο και το σκάκι. Επιπλέον, παρακολούθησαν μαθήματα ρομποτικής, καθώς και μία σειρά από άλλες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Παράλληλα, οι γονείς/κηδεμόνες των παιδιών συμμετείχαν σε επιστημονικό σεμινάριο για θέματα διατροφής και ψυχολογίας, από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ.

Ο Σάκης Ρουβάς με παιδιά από το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Ντάμιαν Κόουπ, τόνισε: «Ο ΟΠΑΠ, ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, στέκεται στο πλευρό του αθλητισμού και της νέας γενιάς, η οποία αποτελεί το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας. Μέσω του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, στηρίζουμε έμπρακτα χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα και ενισχύουμε την αθλητική τους εκπαίδευση».

Ποδοσφαιρική σκυταλοδρομία

Ο Α’ αντιπρόεδρος του ΟΠΑΠ, Σπύρος Φωκάς, σημείωσε: «Προτεραιότητά μας είναι να φροντίσουμε για το μέλλον του αθλητισμού, μέσα από στοχευμένες και καινοτόμες ενέργειες. Για αυτό είμαστε υπερήφανοι για το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, το οποίο διδάσκει τις αξίες του αθλητισμού στους νέους, με στόχο να γίνουν καλοί αθλητές σήμερα, αλλά και καλύτεροι άνθρωποι αύριο».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου, επισήμανε: «Ο αθλητισμός είναι στο DNA του ΟΠΑΠ. Το πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ στηρίζει 128 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου και 13.000 μικρούς αθλητές σε όλη την Ελλάδα. Σήμερα, διοργανώνουμε το τρίτο φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών για το 2019 και είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη μαζική συμμετοχή του κόσμου».

Φουσκωτές Μπάλες

Κοντά στα παιδιά βρέθηκαν οι πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές Θωμάς Μαύρος, Τάσος Μητρόπουλος και Στέλιος Γιαννακόπουλος, ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και προπονητής Μιχάλης Κυρίτσης, ο πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Δημήτρης Παπανικολάου, ο διεθνής υδατοσφαιριστής Χρήστος Αφρουδάκης, οι ΟΠΑΠ Champions Aπόστολος Χρήστου και Δέσποινα Γεωργιάδου, καθώς και πολλοί άλλοι αθλητές.

Στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού παραβρέθηκε, επίσης, ο Σάκης Ρουβάς, ο οποίος, ως διακεκριμένος καλλιτέχνης και ενασχολούμενος με τον αθλητισμό από μικρή ηλικία, μίλησε στα παιδιά για την προσωπική του σχέση με τον αθλητισμό και πώς τον βοήθησε στην επιτυχημένη του πορεία.

Πέντε χρόνια Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ

Το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, που υλοποιείται εφέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά, αντιμετωπίζει τον νεανικό αθλητισμό ολοκληρωμένα και πολύπλευρα, με στόχο να αναβαθμίσει τα πρότυπα της αθλητικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα και να εμπνεύσει τους νέους με τα αθλητικά ιδεώδη.

O Σάκης Κωστάρης, διευθυντής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής-Παραολυμπιονίκης και ο παραολυμπιονίκης άρσης βαρών Κώστας Δήμου

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν κάθε χρόνο παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών, από 128 ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου, από 49 νομούς της Ελλάδας. Οι μικροί αθλητές λαμβάνουν προπονητικές κατευθύνσεις με βάση τα διεθνή πρότυπα, καθώς και επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους. Επιπλέον, τους παρέχονται αθλητικό υλικό και πλήρης ασφαλιστική κάλυψη.

Στο πρόγραμμα έχουν πάρει μέρος έως σήμερα 33.000 μικροί αθλητές μαζί με τους γονείς/κηδεμόνες τους, καθώς και 1.300 προπονητές. Οι συμμετέχοντες έχουν παρακολουθήσει συνολικά 4.500 ώρες επιστημονικών εκδηλώσεων. Στις ακαδημίες έχουν διανεμηθεί 20.000 μπάλες, 15.100 ζευγάρια επικαλαμίδες και 7.000 διακριτικά παιδικού μεγέθους.  Επίσης, έχουν διοργανωθεί 33 φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών, σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, θα πραγματοποιηθούν ακόμη πέντε μεγάλες γιορτές του αθλητισμού. Συγκεκριμένα, έως και τον Ιούνιο θα διοργανωθούν φεστιβάλ σε Θεσσαλονίκη, Βόλο (διπλή διοργάνωση), Καλλιθέα και Ξάνθη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...