302
O Γιούργκεν Κλοπ παρηγορεί τον Λεβαντόφσκι. Η Λίβερπουλ πέρασε από το Μόναχο, οι Γερμανοί είναι απόντες από τα προημιτελικά | Reuters

Γερμανός νίκησε, Γερμανοί έχασαν στο Champions League

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 23:52
O Γιούργκεν Κλοπ παρηγορεί τον Λεβαντόφσκι. Η Λίβερπουλ πέρασε από το Μόναχο, οι Γερμανοί είναι απόντες από τα προημιτελικά
|Reuters

Γερμανός νίκησε, Γερμανοί έχασαν στο Champions League

Protagon Team Protagon Team 13 Μαρτίου 2019, 23:52

Ενα κεφάλαιο, αυτό των «16», έκλεισε για το Champions League, ένα νέο, αυτό των προημιτελικών ανοίγει.

Τα φαβορί της τελευταίας βραδιάς, δηλαδή η Μπαρτσελόνα και η -φορμαρισμένη εδώ και καιρό – Λίβερπουλ, επικράτησαν των αντιπάλων τους και πήραν, εύκολα ή δύσκολα, την πρόκριση στους «8» του θεσμού.

Η ισπανική ομάδα, με πρωταγωνιστή τον Λιονέλι Μέσι που είχε δύο γκολ και δύο ασίστ, συνέτριψε με 5-1 την Λιόν στο Καμπ Νου.

Ο Μέσι ήταν και πάλι ασταμάτητος (Reuters)

Στο άλλο μεγάλο ματς της βραδιάς, στο Μόναχο, οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ άλωσαν με 1-3 την έδρα της Μπάγερν και πήραν την πρόκριση. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Σαντιέ Μανέ που πέτυχε δύο γκολ: πρώτα άνοιξε το σκορ στο 26′ και στο τέλος (84΄) σφράγισε τον θρίαμβο των περυσινών φιναλίστ. Η Μπάγερν είχε ισοφαρίσει στο 39′ χάρη σε αυτογκόλ του Ματίπ, ενώ η Λίβερπουλ πήρε εκ νέου το προβάδισμα στο 69′ με τον Φαν Ντάικ.

Ο Μανέ της Λίβερπουλ πετυχαίνει το τρίτο γκολ της αγγλικής ομάδας και δεύτερο δικό του – ο Νόιερ δεν μπορεί να αντιδράσει

Ο αποκλεισμός της Μπάγερν επισφράγισε την παρακμή των γερμανικών συλλόγων καθώς ούτε μία ομάδα από την Μπουντεσλίγκα δεν πέρασε στα προημιτελικά του κορυφαίου διασυλλογικού θεσμού. Στον αντίποδα, από τις οκτώ ομάδες που συνεχίζουν, οι τέσσερις είναι από το αγγλικό πρωτάθλημα.

Συνολικά στους αγώνες ρεβάνς της φάσης των «16» σημειώθηκαν τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ των πρώτων αναμετρήσεων):

Ντόρτμουντ (Γερμανία) – Τότεναμ (Αγγλία) 0-1 (0-3)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) – Αγιαξ (Ολλανδία) 1-4 (2-1)
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 1-3 (2-0)
Πόρτο (Πορτογαλία) – Ρόμα (Ιταλία) 3-1 παρ. (2-1 κ.α.) (1-2)
Γιουβέντους (Ιταλία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 3-0 (0-2)
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) – Σάλκε (Γερμανία) 7-0 (3-2)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία) – Λιόν (Γαλλία) 5-1 (0-0)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) – Λίβερπουλ (Αγγλία) 1-3 (0-0)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...