304
Ο θριαμβευτής Ναδάλ | Reuters

Στον τελικό ξανά ο Ναδάλ με μεγάλη νίκη επί του Φέντερερ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2019, 17:36
Ο θριαμβευτής Ναδάλ
|Reuters

Στον τελικό ξανά ο Ναδάλ με μεγάλη νίκη επί του Φέντερερ

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2019, 17:36

Ο Ραφαέλ Ναδάλ απέδειξε για άλλη μία φορά ότι όταν πατάει το χώμα μετατρέπεται σε έναν τενίστα που βλέποντάς τον απορείς για το πως θα μπορούσε να χάσει. Ακόμα και όταν απέναντί του βρίσκεται ο σπουδαίος Ρότζερ Φέντερερ.

Μπορεί ο αέρας να δημιούργησε πολλά προβλήματα τόσο στον Ναδάλ όσο και στον Φέντερερ, όμως αμφότεροι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και προσέφεραν πλούσιο θέαμα στους φίλους του τένις. Εκείνος που χαμογέλασε στο τέλος όμως ήταν ο Ισπανός ο οποίος επικράτησε με 6-3, 6-4, 6-2 απέναντι στον «μαέστρο» και προκρίθηκε στον τελικό του Ρολάν Γκαρός.

Ο αγώνας ξεκίνησε με ένα game διάρκειας οκτώ λεπτών με τον Ναδάλ να κρατά το σερβίς του έστω και με δυσκολία. Στη συνέχεια ο Ισπανός έκανε το μπρέικ και μετά κράτησε ξανά το σερβίς του για να προηγηθεί με 3-0.

Ακολούθως ο Φέντερερ το σερβίς του και κάνοντας το μπρέικ μείωσε σε 3-2, αλλά και πάλι ο Ναδάλ έκανε νέο μπρέικ και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε το σερβίς του για να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 6-3.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Φέντερερ. Αρχικά κράτησε το σερβίς του και στη συνέχεια έκανε μπρέικ στον Ναδάλ. Ο Ισπανός απάντησε με το ίδιο νόμισμα και κατάφερε να φέρει το σετ στα ίσα. Οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους στη συνέχεια μέχρι και το ένατο game. Εκεί ο Ναδάλ έσπασε το σερβίς του Φέντερερ, έπειτα κράτησε το δικό του για να κατακτήσει το δεύτερο σετ με 6-4.

Το τρίτο σετ ήρθε πιο εύκολα για τον Ναδάλ. Ο Ισπανός έχοντας πλέον ψυχολογία στα ύψη οδήγησε τον αγώνα σε μεγάλα ράλι, έκανε δύο μπρέικ στο σερβίς του Φέντερερ και έφτασε στην κατάκτηση του τρίτου σετ με 6-2.

Κάπως έτσι ο Ναδάλ έφτασε για δωδέκατη φορά στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και θα διεκδικήσει τον δωδέκατο τίτλο της καριέρας του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...