440
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκνευρισμένος στον αγώνα του με τον Κάρλος Αλκαράθ | Robert Deutsch-USA TODAY Sports

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Δεν ξέρω γιατί ξαφνικά όλοι είναι εναντίον μου»

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2021, 12:38
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εκνευρισμένος στον αγώνα του με τον Κάρλος Αλκαράθ
|Robert Deutsch-USA TODAY Sports

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Δεν ξέρω γιατί ξαφνικά όλοι είναι εναντίον μου»

Protagon Team Protagon Team 4 Σεπτεμβρίου 2021, 12:38

Με τους θεατές απέναντί του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον 18χρονο Κάρλος Αλκαράθ με 2-3 (3-6, 6-4, 6-7, 6-0, 6-7) και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Αμερικανικού Οπεν.

Ο αγώνας διήρκεσε τέσσερις ώρες και επτά λεπτά και ο νεαρός Ισπανός (55ος στον κόσμο) έγινε ένας από τους νεαρότερους τενίστες στην ιστορία της διοργάνωσης που προκρίθηκε στους «16».

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μάλιστα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποφάσισε να πάει για «toilet break» με το κοινό να τον αποδοκιμάζει μετά και όσα έγιναν δύο εβδομάδες πριν στο Σινσινάτι.

Θυμίζουμε ότι ο 23χρονος έλληνας τενίστας έκανε οκτώ λεπτά να επιστρέψει από τα αποδυτήρια σε εκείνον τον αγώνα με τον Σάσα Ζβέρεφ στις 22 Αυγούστου προκαλώντας την έντονη αντίδραση του αντιπάλου του αλλά και του κοινού.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πηγαίνει στην τουαλέτα στον αγώνα με τον Αλκαράθ προκαλώντας την αντίδραση των θεατών

Μάλιστα, οι φίλοι του τένις που βρέθηκαν στο «Arthur Ashe Stadium» δεν αντέδρασαν με τον ίδιο τρόπο στο αντίστοιχο διάλειμμα του Αλκαράθ.

«Ξέρω ότι δεν με αγαπούν όλοι. Δεν έχω τέτοιο στόχο. Ο καθένας μπορεί να διαλέξει τον αγαπημένο του παίκτη, να διαλέξει μια πλευρά. Το ένιωσα αυτό, αλλά το αγνόησα. Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει, αυτό είναι. Δεν βρίσκεται μέσα στο άθλημα, δεν ξέρει τι συμβαίνει. Αυτές οι κατηγορίες είναι τελείως αναληθείς. Αυτή για το ματς στο Σινσινάτι είναι η πιο γελοία που έχω ακούσει στη ζωή μου» είπε ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά τον αποκλεισμό του.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο Τσιτσιπάς μίλησε και για την υποστήριξη του κοινού των ΗΠΑ προς τον Aλκαράθ: «Εξεπλάγην, κατά έναν τρόπο. Δεν αφήνω να με πάρει από κάτω, γιατί κάνω το παιχνίδι μου. Η υποστήριξη είναι σημαντική, αλλά εγώ απλά πρέπει να βγω έξω και να παίξω. Δεν έχει σημασία. Πήρα το ”toilet break” σαν φυσιολογικός άνθρωπος. Μπορεί να πήρα περισσότερο χρόνο από άλλους. Αν υπήρχε, όμως, κανονισμός, τότε θα προσπαθούσα να ακολουθήσω το πρωτόκολλο».

Τέλος, για τις αντίστοιχες καθυστερήσεις των συναθλητών του δήλωσε: «Νιώθω ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει. Είναι εδώ για το σόου. Θέλουν να δουν τένις, είναι ανυπόμονοι, ειδικά η νέα γενιά. Θέλουν να τελειώνει γρήγορα. Το μόνο που κάνω είναι να αλλάξω τα βρεγμένα ρούχα μου. Προφανώς, είναι μεγάλο θέμα. Και δεν συζητούνται άλλα πράγματα, όπως παίκτες που παίρνουν περισσότερο χρόνο και εγώ να κρυώνω, να μη νιώθω το παιχνίδι μου, όταν πρέπει να περιμένω 30 με 35 δευτερόλεπτα μεταξύ των σερβίς. Και σε ένα από τα ματς μου εδώ έπρεπε να περιμένω πολύ μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου σερβίς. Δεν παραπονέθηκα. Δεν ξέρω γιατί όλοι είναι ξαφνικά εναντίον μου, ειδικά όταν άλλοι παίκτες δεν ακολουθούν τους κανόνες και δεν τηρούν τα 25 δευτερόλεπτα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...