739
Ο Μπέιλ απέτυχε και στην Τότεναμ όπου κάποτε είχε θριαμβεύσει | REUTERS/Matt Dunham

Οταν ο Μπέιλ θα συναντήσει τον Αζάρ…

Sportscaster Sportscaster 11 Φεβρουαρίου 2021, 16:39
Ο Μπέιλ απέτυχε και στην Τότεναμ όπου κάποτε είχε θριαμβεύσει
|REUTERS/Matt Dunham

Οταν ο Μπέιλ θα συναντήσει τον Αζάρ…

Sportscaster Sportscaster 11 Φεβρουαρίου 2021, 16:39

Θα μπορούσαν να ρωτήσουν για το εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο, ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να δέχεται πέντε γκολ σε ένα παιχνίδι. Το έχουν κατορθώσει μόνον, η Μπαρτσελόνα το 2010, η Τότεναμ το 2015 και, τώρα, η Εβερτον.

Θα μπορούσαν να ρωτήσουν γι’ αυτό το… θεότρελο 5-4 του «Γκούντισον Παρκ», που έστειλε την Εβερτον στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας και την Τότεναμ, «σπίτι της»: ένα από τα πιο συναρπαστικά και θεαματικά ματς που παρακολουθήσαμε εφέτος, με τρία γκολ των γηπεδούχων μέσα σε επτά λεπτά, 17 τελικές προσπάθειες σε 40′, και σασπένς μέχρι το τελευταίο λεπτό της παράτασης.

Οι ρεπόρτερ, όμως, ήθελαν να μάθουν λεπτομέρειες για τη (νέα) απουσία του Γκάρεθ Μπέιλ από την αποστολή της Τότεναμ, και ο Μουρίνιο δεν δίστασε να πει την αλήθεια, εκθέτοντας τον παίκτη του: «Δεν ήταν χαρούμενος στην προπόνηση που κάναμε χθες (Τρίτη), κι έτσι τον άφησα έξω. Δεν έχει να κάνει με τραυματισμό, αλλά με συμπεριφορά και τρόπο αντιμετώπισης των πραγμάτων. Ηταν προτιμότερο να τον αφήσουμε πίσω…».

Μετά τον Ζινεντίν Ζιντάν, που είχε πάψει να τον εμπιστεύεται από το 2018, τώρα και ο Πορτογάλος φαίνεται οτι «σηκώνει τα χέρια ψηλά» με τον ιδιόρρυθμο Ουαλό φορ, που άλλοτε δεν μπορεί να παίξει μπάλα, κι άλλοτε δεν θέλει. Τον περασμένο Σεπτέμβριο τον είχε υποδεχτεί στο βόρειο Λονδίνο με ανοιχτές αγκάλες. Επειδή του αρέσουν οι γρήγοροι ποδοσφαιριστές που ξέρουν να εκμεταλλεύονται τους κενούς χώρους -κάτι για το οποίο ο Μπέιλ φημίζεται-, αλλά και γιατί είχε πιστέψει οτι ο πρώτος παίκτης στα χρονικά του σπορ που κόστισε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ, δεν θα άφηνε την τελευταία του, ίσως, ευκαιρία να σώσει την καριέρα του, να πάει χαμένη.

Τον ήθελαν απελπισμένα και οι οπαδοί των «Σπιρουνιών». Τη σεζόν 2012-2013, πριν μετακομίσει στη Μαδρίτη, ήταν ο αγαπημένος τους παίκτης. Τους είχε χαρίσει αλησμόνητες παραστάσεις, σκοράροντας 21 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ (τα περισσότερα που πέτυχε, ποτέ, σε ένα πρωτάθλημα). Μια «τριπλέτα» Σον, Κέιν και Μπέιλ τους είχε εξάψει τη φαντασία. Αλλά, από τη μέρα που επέστρεψε στον σύλλογο, τους κερνάει τη μια πίκρα πίσω από την άλλη.

Την 1η Νοεμβρίου, στο 2-1 επί της Μπράιτον, σημείωσε το πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από επτάμισι χρόνια. Στις 3 Δεκεμβρίου σκόραρε και στα Κύπελλα Ευρώπης: εναντίον της Λίντσερ με εκτέλεση πέναλτι. Αλλο τέρμα στο αγγλικό πρωτάθλημα, δεν πέτυχε. Οταν δεν ήταν τραυματίας, ήταν απρόθυμος να… ιδρώσει τη φανέλα. Στα μέσα του περασμένου Ιανουαρίου, σε ένα βιντεάκι από την προπόνηση, ο Μουρίνιο ακούγεται να τον προειδοποιεί: «Θέλεις να μείνεις εδώ, ή προτιμάς να επιστρέψεις στη Ρεάλ και να μην ξαναπαίξεις ποδόσφαιρο;». Μάταιος κόπος. Ο Ουαλός δεν ξύπνησε από τον αγωνιστικό του λήθαργο.

Η Τότεναμ έχει, ήδη, ενημερώσει τη Ρεάλ Μαδρίτης πως δεν σκοπεύει να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του το προσεχές καλοκαίρι. Ο Μπέιλ θα επιστρέψει στη «βάση» του για να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με τη «Βασίλισσα», που λήγει το 2022. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ αναζητά απεγνωσμένα την ομάδα που θα ενδιαφερόταν να τον αποκτήσει ως δανεικό, για να αποφύγει την υποχρέωση να του καταβάλει τις αποδοχές που έχει λαμβάνειν για το 2021-2022. Ο πρόεδρος «τρελαίνεται» στην ιδέα οτι θα του κοστίσει επιπλέον 30 εκατομμύρια ευρώ (μαζί με τους φόρους) ένας παίκτης που, όταν δεν θα αγωνίζεται με την εθνική ομάδα της χώρας του, θα παίζει γκολφ.

Υπάρχει κι άλλο πρόβλημα. Ο Μπέιλ έφυγε από τη Μαδρίτη ως «κοινοτικός», όμως λόγω του Brexit θα επιστρέψει ως «ξένος». Η La Liga επιτρέπει μόνο τρεις ποδοσφαιριστές εκτός Ε.Ε. σε κάθε ομάδα, και η Ρεάλ έχει, ήδη, στις τάξεις της τον Βινίσιους, τον Ροντρίγκο και τον Μιλιτάο. Ακόμη κι αν ο Ουαλός επιστρέψει «διψασμένος» για μπάλα, δεν θα έχει, καν, δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες.

Το χειρότερο για τη Ρεάλ είναι οτι στα χνάρια του άλλοτε «χαϊδεμένου παιδιού» του Πέρεθ βαδίζει και ο Εντέν Αζάρ. Στις αρχές Φεβρουαρίου ο βέλγος σούπερ-σταρ (η πιο δαπανηρή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, που το καλοκαίρι του 2019 πλήρωσε 115 εκατ. ευρώ συν μπόνους επίτευξης στόχων για να τον αγοράσει από την Τσέλσι) τραυματίστηκε για 11η φορά, κι έχει, ήδη απουσιάσει σε 45 από τα 80 ματς που έχει δώσει η ομάδα του σε αυτό το χρονικό διάστημα. Οι γιατροί φοβούνται οτι ο Αζάρ έχει αποκτήσει προδιάθεση σε μυοσκελετικούς τραυματισμούς, ακριβώς όπως είχε συμβεί με τον Μπέιλ.

Αντιθέτως με τον Ουαλό, που δεν τον νοιάζει, πια, να κάθεται στην εξέδρα (αρκεί να πληρώνεται), ο 30χρονος Βέλγος θέλει πολύ να προσφέρει. Αλλά αυτή η μεγάλη διαφορά δεν αλλάζει την πραγματικότητα: δύο ποδοσφαιριστές που της κοστίζουν -μαζί- 55 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, θα είναι για τη Ρεάλ σαν να μην υπάρχουν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...