450
|

Ο Πανιώνιος, η Football League και τα εύκολα θύματα

Avatar Μόδεστος Σιώτος 26 Απριλίου 2011, 06:56

Ο Πανιώνιος, η Football League και τα εύκολα θύματα

Avatar Μόδεστος Σιώτος 26 Απριλίου 2011, 06:56

Περισσότεροι από 600 φίλοι του Πανιώνιου συμμετείχαν χθες σε πορεία που ξεκίνησε από τη Νέα Σμύρνη με κατεύθυνση τη Βουλή εξαιτίας της απόφασης της ΕΠΟ να "κόψει" τον Πανιώνιο από την Σούπερ Λιγκ της επόμενης χρονιάς. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο φάκελος που κατέθεσε ο Ιστορικός στην Επιτροπή Αδειοδότησης ήταν ανεπαρκής, με το Σύλλογο να χρωστάει χρήματα σε τρεις παίκτες και να έχει προβλήματα με την ασφαλιστική ενημερότητα του. Τα χρήματα που "χρωστάει" ο Πανιώνιος ανέρχονται στο αστρονομικό ποσό των… 11.000 ευρώ όταν από τον Ιανουάριο έχουν δοθεί σε παίκτες και τεχνικό τιμ γύρω στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι του Συλλόγου απορούν πώς γίνεται ο Πανιώνιος να μην πήρε την αδειοδότηση όταν ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ χρωστάνε εκατομμύρια στο Δημόσιο και σε ιδιώτες. Στη Πλατεία οι φήμες οργιάζουν και ο κόσμος αγανακτισμένος φωνάζει  πώς πέφτει ο Πανιώνιος για να σωθεί η ΑΕΛ, που από του χρόνου θα αγωνίζεται στη Football League. Την ίδια στιγμή, ένα "ακήρυχτος" πόλεμος έχει κυρηχθεί μεταξύ του πρόεδρου του Πανιωνίου ΓΣΣ, Γεράσιμου Βεντούρη, και του πρόεδρου της ΑΕΛ, Κων/ντίνου Πηλαδάκη με τον πρώτο να κατηγορεί τον δεύτερο ότι, με επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό σχετικά με την «εφαρμογή των νόμων», προσπαθεί να επηρεάσει "καταστάσεις" και τον δεύτερο να απαντά κατηγορώντας τον Βεντούρη για "κωλοτούμπες". Οι φήμες είναι φήμες και ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τον Πανιώνιο κινδυνεύει με υποβιβασμό και ο Ηρακλής και σε περίπτωση που υποβιβαστούν και οι δύο, η ΑΕΛ θα παραμείνει στη Σούπερ Λιγκ.

Μία ή άλλη, χθες, Δευτέρα του Πάσχα, παρά το ότι οι Αθηναίοι βρίσκονται εκτός Αττικής, οι Πανιώνιοι έκαναν μία πορεία διαφορετική από αυτές που ξέρουμε. Ειρηνικά διαμαρτυρήθηκαν έξω από τη Βουλή, ύψωσαν τις κυανέρυθρες σημαίες τους και φώναξαν συνθήματα όχι μόνο για την ομάδα τους αλλά και ενάντια στο πολιτικό σύστημα ("οι κλέφτες είναι μέσα στην Βουλή, αυτοί λοιπόν να πέσουνε στη Β' Εθνική"). 

Συνειδητοποιημένοι και ώριμοι,  φαίνεται πως οι οπαδοί του Ιστορικού είναι πολύ πιο τίμιοι και "καθαροί" από πολλούς παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αρκεί να παραθέσουμε ένα μέρος της ανακοίνωσης των Πανθήρων (των οργανωμένων οπαδών του Ιστορικού), που φαίνεται πως ξέρουν ακριβώς τι ζητάνε από την Πολιτεία και την ΕΠΟ: "Δεν είμαστε εμείς που μπορούμε να κρίνουμε αν ο φάκελος της ΠΑΕ ήταν πλήρης. Ούτε λόγο να πιστέψουμε είτε τους μεν, είτε του δε. Όλοι τους ψεύτες είναι και το ξέρουμε χρόνια. Εμείς είμαστε όμως αυτοί που απαιτούμε ν’ ανοίξουν όλοι οι φάκελοι και επιτέλους να καθαρίσει όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Εμείς απαιτούμε επιτέλους να ειπωθούν αλήθειες ολόκληρες και όχι μισές. Και πάνω απ’ όλα απαιτούμε και πιστεύουμε πως σε αυτό θα βρούμε σύμφωνο, όλο το φίλαθλο κόσμο της χώρας. Να πληρώσουν όλοι αυτοί που καπηλεύονται συλλόγους και σπέρνουν απάτη".

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News