711
Μέσι και Μαραντόνα. Μία σχέση ξεχωριστή στην ιστορία του ποδοσφαίρου | twitter

Ο Μέσι τίμησε τον Μαραντόνα αλλά η FIFA δεν συγκινήθηκε και ετοιμάζει πρόστιμα

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 13:30
Μέσι και Μαραντόνα. Μία σχέση ξεχωριστή στην ιστορία του ποδοσφαίρου
|twitter

Ο Μέσι τίμησε τον Μαραντόνα αλλά η FIFA δεν συγκινήθηκε και ετοιμάζει πρόστιμα

Protagon Team Protagon Team 30 Νοεμβρίου 2020, 13:30

Ηταν δεδομένο ότι ο Λιονέλ Μέσι θα κυνηγούσε πιο πολύ από ποτέ ένα γκολ στον κυριακάτικο αγώνα της Μπαρτσελόνα με την Οσασούνα. Και ήταν δεδομένο ότι αν τα κατάφερνε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ο αργεντινός άσος της Μπάρτσα θα είχε σκεφτεί έναν ιδιαίτερο τρόπο για να τιμήσει το ίνδαλμά του, τον ποδοσφαιρικό του «πατέρα», τον συμπατριώτη του, τον σπουδαίο Ντιέγκο Μαραντόνα που έφυγε την Τετάρτη από τη ζωή.

Ο χρόνος περνούσε και η Μπαρτσελόνα είχε εξασφαλίσει μία άνετη νίκη με τα τέρματα των Μπρέθγουεϊτ, Γκριζμάν και Κουτίνιο. Η στιγμή του αγώνα όμως ήρθε στο 73ο λεπτό. Ο Μέσι πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, ελίχθηκε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και με ένα άπιαστο αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ερέρα. Και τότε, όλα τα φώτα στράφηκαν στον 33χρονο.


Ο Μέσι έβγαλε την μπλούζα της Μπαρτσελόνα και την άφησε στο χορτάρι. Από μέσα, φορούσα μία φανέλα που αρκετοί αναρωτήθηκε ποιανής ομάδας είναι. Ηταν η φανέλα της Νιούελς Ολντ Μπόις, της πρώτης ομάδα με την οποία αγωνίστηκε ο Μαραντόνα στην πατρίδα του και στην οποία επέστρεψε μετά το πέρασμά του στην Ευρώπη. Η Νιούελς είναι και η ομάδα με την οποία έπαιξε μπάλα ο ίδιος ο Λιονέλ Μέσι μέχρι να φύγει για την Βαρκελώνη.

Πολύ γρήγορα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες που δείχνουν την ομοιότητα της εικόνας του Μέσι με μία παλαιότερη του Μαραντόνα. Ο ίδιος ο άσος της Μπάρτσα, θέλοντας να τιμήσει την μνήμη του θρύλου του ποδοσφαίρου, ανέβασε μία τέτοια εικόνα γράφοντας «Για πάντα, Ντιέγκο».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Η κίνηση του αργεντινού σταρ συγκίνησε ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη. Οχι όμως τη FIFA η οποία, όπως αποκάλυψε η καταλανική Sport, θα τιμωρήσει την Μπαρτσελόνα με ένα πρόστιμο ύψους 3.000 χιλιάδων ευρώ.

Ο λόγος είναι ότι η ομοσπονδία απαγορεύει αυστηρά στους ποδοσφαιριστές να σηκώνουν ή να εμφανίζουν φανέλες, εμβλήματα και οτιδήποτε άλλο έχει να κάνει με ομάδες και άλλους ποδοσφαιριστές.

Το σίγουρο είναι ότι ούτε ο Μέσι ούτε ο ισπανικός σύλλογος θα στεναχωρηθούν ιδιαίτερα για το πρόστιμο. Αλλωστε όλοι γνωρίζουν την ιδιαίτερη σχέση που διατηρούσε ανέκαθεν ο Μέσι με τον Μαραντόνα. Μία σχέση που το δεκάρι της Μπαρτσελόνα θέλησε να τιμήσει ευχαριστώντας τον Ντιέγκο για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο. Μην ξεχνάμε ότι και ο ίδιος ο Μέσι ξεκίνησε να κλωτσάει την μπάλα θαυμάζοντας το μοναδικό ταλέντο του μεγάλου «Πίπε ντ’ όρο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...