423
Οι έλληνες διεθνείς δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους αντιπάλους τους | EPA/MAURI RATILAINEN

Nations League: Φινλανδία – Ελλάδα 2-0

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2018, 23:43
Οι έλληνες διεθνείς δεν κατάφεραν να σταματήσουν τους αντιπάλους τους
|EPA/MAURI RATILAINEN

Nations League: Φινλανδία – Ελλάδα 2-0

Protagon Team Protagon Team 15 Οκτωβρίου 2018, 23:43

Η Εθνική ομάδα ηττήθηκε στο Ratina Stadion του Τάμπερε με δύο γκολ (46΄ Σοΐρι, 89΄ Καμάρα), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Nations League (League C, 2ος όμιλος) το βράδυ της Δευτέρας.

Ετσι, ο στόχος της πρώτης θέσης και συνακόλουθα της ανόδου κατηγορίας έγινε πολύ δύσκολος, με τις πιθανότητες, ουσιαστικά, να είναι πια μόνο μαθηματικές.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η Φινλανδία να υποστεί ισάριθμες ήττες στα εκτός έδρας ματς που έχει να δώσει με Ελλάδα (η Εθνική πρέπει να νικήσει με περισσότερο από ένα γκολ και Ουγγαρία) και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από την άλλη να κάνει το 2Χ2 (με Εσθονία το άλλο ματς στο ΟΑΚΑ).

Πιο αναλυτικά, σε αυτό που ήδη συνέβη, το ματς ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις για τους Φινλανδούς, καθώς μόλις στο 12ο λεπτό βγήκε από το ματς ο άνθρωπος που έχει πετύχει όλα τα γκολ της εθνικής ομάδας (3 συνολικά) στα τρία πρώτα ματς της διοργάνωσης, Τεέμου Πούκι. Ο 28χρονος στράικερ υπέστη τράβηγμα στο μηρό κι εγκατέλειψε κουτσαίνοντας τον αγωνιστικό χώρο, εμφανώς απογοητευμένος από την εξέλιξη αυτή.

Το γεγονός αυτό δεν επηρέασε τους γηπεδούχους, που σε ολόκληρη τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς. Μπορεί να μην είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, από την άλλη, όμως, δεν πιέστηκαν καθόλου από την ελληνική ομάδα.

Όπως και με την Ουγγαρία, έτσι και στο ματς με τους Φινλανδούς, η «γαλανόλευκη» δεν είχε καθόλου καλή ανάπτυξη, σε 45 λεπτά το μόνο που επέδειξε ήταν ένα σουτ του Μπακασέτα που έφυγε άουτ περίπου στο ημίωρο και γενικά με την εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο έδειξε ότι την ενδιέφερε περισσότερο στο πώς δεν θα δεχόταν γκολ, παρά πώς θα πετύχαινε ένα.

Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του δεύτερου μέρους η Φινλανδία άνοιξε το σκορ με το πλασέ του Σοΐρι, μετά  το λάθος του Τζαβέλλα. Ο τελευταίος αντικατέστησε τον Παπασταθόπουλο στην ανάπαυλα, μετά τον τραυματισμό του κεντρικού αμυντικού της Άρσεναλ.

Οι αλλαγές που έκανε ο Μίχαελ Σκίμπε (Χριστοδουλόπουλος, Κουλούρης) δεν βοήθησαν σχεδόν καθόλου την Εθνική, που μπορεί να κέρδισε κάποια μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο, αυτό συνέβη… κατά παραχώρηση από τους γηπεδούχους.

Η Εθνική συνέχισε να μην είναι καθόλου απειλητική, σε αντίθεση με τους Σκανδιναβούς που έβγαιναν με πολλές αξιώσεις στην αντεπίθεση και στο 80΄ λίγο έλλειψε να «κλειδώσουν» το ματς με τον Λουντ να σημαδεύει το δοκάρι στην επαναφορά της μπάλας ο Σοΐρι αστόχησε από κοντά.

Η πιο καλή φάση για το ελληνικό συγκρότημα σημειώθηκε στο 86΄ με το σουτ του Κουλούρη να περνά λίγο άουτ.
Όλα τελείωσαν ένα λεπτό πριν από το φινάλε του αγώνα, με το γκολ του Καμάρα με το οποίο η Φινλανδία «κλείδωσε» το «τρίποντο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...