206
Και άλλους αγώνες θέλουν στην ΟΥΕΦΑ | Shutterstock

Και τρίτη διασυλλογική διοργάνωση ετοιμάζει η ΟΥΕΦΑ!

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2018, 17:43
Και άλλους αγώνες θέλουν στην ΟΥΕΦΑ
|Shutterstock

Και τρίτη διασυλλογική διοργάνωση ετοιμάζει η ΟΥΕΦΑ!

Protagon Team Protagon Team 11 Σεπτεμβρίου 2018, 17:43

Δύο ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργάνωσης δεν φαίνεται να είναι αρκετές. Ετσι, μετά το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ, η ΟΥΕΦΑ περιμένει την έγκριση από την εκτελεστική επιτροπή για να δημιουργήσει κι ένα τρίτο ευρωπαϊκό τουρνουά υπό τη σκέπη της, από τη σεζόν 2021-2022!

Όπως έγινε γνωστό από την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων, υπάρχει έτοιμο σχέδιο για μια νέα, τρίτη ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση που θα κάνει την εμφάνισή της σε τρία χρόνια, εφόσον λάβει την απαραίτητη έγκριση.

Σε περίπτωση που το πλάνο πάρει σάρκα και οστά, τα ευρωπαϊκά κλαμπ που θα συμμετέχουν στους θεσμούς της UEFA θα φτάσουν στα 96. «Μια λεπτομερής ανάλυση και εξέταση του ημερολογίου με τις υποχρεώσεις των ομάδων θα είναι απαραίτητο για ένα νέο μοντέλο διεξαγωγής των διοργανώσεων από το 2024» ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής της Γιουβέντους και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), Αντρέα Ανιέλι.

Σε ότι αφορά την ονομασία που θα δοθεί στη νέα διοργάνωση, αυτή αναζητείται, ενώ παραμένουν άγνωστες λεπτομέρειες που αφορούν στο ποιες ομάδες θα παίρνουν μέρος στην διοργάνωση.

Για 28 χρόνια (από το 1971 έως το 1999), το Κύπελλο Πρωταθλητριών που έγινε Τσάμπιονς με την αλλαγή μορφής το 1992, συνυπάρχει με το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, το οποίο έγινε Γιουρόπα Λιγκ τη σεζόν 2009-10 και το Κύπελλο Κυπελλούχων που διεξήχθη για τελευταία φορά το 1999.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...