O Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει έναν κερδισμένο πόντο επί του Ντιμιτρόφ | REUTERS/Christian Hartmann
Επικαιρότητα

Εμφατική νίκη του Τσιτσιπά: Προκρίθηκε στους «8» του Ρολάν Γκαρός

Ο κορυφαίος έλληνας τενίστας επικράτησε με 3-0 σετ απέναντι στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρούμπλεφ
Protagon Team

Στον πρώτο προημιτελικό του στο Ρολάν Γκαρός, προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που συνεχίζει την εξαιρετική του παρουσία στο 3ο και τελευταίο Γκραν Σλαμ της σεζόν.

Ο κορυφαίος έλληνας τενίστας, χρειάστηκε να μοχθήσει στο 2ο σετ της αναμέτρησης με τον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ αλλά τελική έφτασε στην τελική επικράτηση με 6-3, 7-6(9), 6-2 και σφράγισε το ραντεβού με τον Αντρέι Ρούμπλεφ στους «8» καλύτερους του Παρισιού.

Λίγο νωρίτερα, ο Ρώσος είχε ολοκληρώσει μια σπουδαία νίκη με 6-7(4), 7-5, 6-4, 7-6(3) επί του μαχητικού Μάρτον Φούτσοβιτς και έτσι θα αντιμετωπίσει ξανά τον Τσιτσιπά, λίγες ημέρες μετά τη συγκλονιστική νίκη του επί του έλληνα τενίστα στον τελικό του Αμβούργου.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγινε ο πρώτος έλληνας τενίστας που θα αγωνιστεί σε προημιτελικό του Ρολάν Γκαρός, ενώ αυτή θα είναι η δεύτερη συμμετοχή του σε προημιτελικό Γκραν Σλαμ.

Εχει προηγηθεί αυτός στο Αυστραλιανό OPEN το 2019 (όπου είχε νικήσει τον Μπαουτίστα Αουγκούτ για να ηττηθεί στην συνέχεια από τον Ραφαέλ Ναδάλ).