733
|

Αλίμονο σε αυτόν που νευρίασε τον Μπερμπάτοφ

Avatar protagon.import 27 Νοεμβρίου 2015, 14:53

Αλίμονο σε αυτόν που νευρίασε τον Μπερμπάτοφ

Avatar protagon.import 27 Νοεμβρίου 2015, 14:53

Σύμφωνα με το savoir vivre του ποδοσφαίρου, το να φεύγει ένας παίκτης από το γήπεδο την ώρα που αγωνίζεται η ομάδα του, είναι κορυφαία «γουρουνιά». Εκτός αν λέγεται Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ, οπότε αυτές οι ευγένειες του… πρωτοκόλλου είναι για τον Ζαμπούνη. Ο βούλγαρος σταρ του ΠΑΟΚ αντικαταστάθηκε στο 71ο λεπτό του χθεσινού ματς με την Καμπάλα (0-0) και έφυγε κατευθείαν από την Τούμπα για το σπίτι του, μονολογώντας στη μητρική του γλώσσα, χωρίς να ρίξει ούτε μια ματιά προς τον πάγκο της ομάδας του και τον προπονητή του Ιγκορ Τούντορ. Η επίσημη ενημέρωση ανέφερε ότι ο Μπερμπάτοφ είχε μια ενόχληση στη γάμπα, γι' αυτό ο κροάτης τεχνικός τον απέσυρε από το παιχνίδι. Ενόχληση είχε σίγουρα, όμως, όχι στη γάμπα…

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Τούντορ έκανε την ανάγκη φιλοτιμία: «Δεν θεωρώ ότι ο Μπερμπάτοφ έδειξε ασέβεια. Αρκετές φορές, υπάρχουν παίκτες που μπορεί να είναι θυμωμένοι από αυτό που γίνεται στον αγωνιστικό χώρο». Παραλείποντας να πει οτι αν το είχε κάνει οποιοσδήποτε άλλος, θα έβλεπε τα επόμενα ματς από την εξέδρα.

Αλλά ο Μπερμπάτοφ έχει ιδιαίτερα προνόμια, κατευθείαν από το αφεντικό. Μπορεί να φεύγει από το γήπεδο ή από την προπόνηση όποτε γουστάρει, να πετάγεται συχνά στο σπίτι του στη Βουλγαρία, να βγάζει λόγο στους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια, να συμβουλεύει τον προπονητή. Για τον Σαββίδη, είναι κάτι σαν σύμβουλος σε θέματα ποδοσφαίρου. Οι δυό τους τα λένε πολύ συχνά, σε κοινή θέα ή στο ξενοδοχείο του ομογενούς επιχειρηματία.

Ο Σαββίδης είδε χθες, από τη σουίτα του στο γήπεδο, τον Βούλγαρο να αποχωρεί τσαντισμένος. Αργότερα έμαθε ότι έφυγε από το γήπεδο. Σήμερα θα τον ρωτήσει, τι είναι αυτό που τον ενόχλησε. Αν δεν το έχει κάνει ήδη… Και η απάντηση θα είναι καθοριστική για τις εξελίξεις στον ΠΑΟΚ.

Το ρεπορτάζ λέει οτι ο Μπερμπάτοφ δεν τα έχει με τον προπονητή του, αλλά με τον τεχνικό διευθυντή του συλλόγου, τον Φρανκ Άρνεσεν. Αλλιώς τα περίμενε τα πράγματα στον ΠΑΟΚ, και αλλιώς του προκύπτουν. Oταν ο Σαββίδης τον «έψηνε» να υπογράψει, του είχε πει οτι θα συναντήσει μια νεανική και φιλόδοξη ομάδα, γεμάτη ταλέντα, στην οποία ο ίδιος, με την τεράστια πείρα του, θα παίξει τον ρόλο του καθοδηγητή. Ο Βούλγαρος θα ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» του ΠΑΟΚ, όμως, τούρτα δεν υπάρχει ακόμα. Ο… ζαχαροπλάστης (ο Τούντορ) το παλεύει όσο μπορεί, αλλά τα υλικά είναι λειψά. Ο Δανός, που έχει την απόλυτη ευθύνη του project (του οποίου κομμάτι είναι και ο ίδιος ο Τούντορ) άφησε την ομάδα γυμνή σε πολλές θέσεις της ενδεκάδας ή προσπάθησε να κλείσει τρύπες στο ρόστερ με μετεγγραφές που, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν τον δικαιώνουν. Ο Σαββίδης πλήρωσε, ο Τούντορ δοκίμασε (και εξακολουθεί να δοκιμάζει) όλους τους πιθανούς συνδυασμούς, όμως ο ΠΑΟΚ… σέρνεται.

Αν και μεγάλη ντίβα, ο Μπερμπάτοφ έχει φιλότιμο. Είναι υπερβολικά φιλόδοξος -ακόμη και στη δύση του-, σιχαίνεται να φεύγει από το τερέν με σκυμμένο κεφάλι και έχει απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης του. Απέναντι στον ιδιοκτήτη, που τον έχει χρυσοπληρώσει (μάλιστα, του έχει προκαταβάλει το μεγαλύτερο μέρος των αποδοχών του, οι οποίες με τα μπόνους μπορεί να φτάσουν τα 2 εκατ. ευρώ έως το τέλος της σεζόν), αλλά και απέναντι στον κόσμο του ΠΑΟΚ, που τον αποθεώνει σε κάθε ευκαιρία, όπου τον συναντά στη Θεσσαλονίκη. Γι αυτό, διαπιστώνοντας οτι η ομάδα του δεν «τραβάει» (παρασέρνοντας και τον ίδιο σε μετριότατες επιδόσεις), βγάζει νεύρα. Αλλοτε κλωτσώντας τα δοκάρια στις χαμένες ευκαιρίες, άλλοτε βάζοντας χέρι στους συμπαίκτες του την ώρα του αγώνα και, χθες, δείχνοντας δημόσια οτι αυτός ο ΠΑΟΚ δεν τον εκφράζει.

Αυτός ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει -για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία του- φάση ομίλων, στο UEFA ή στο Europa League, χωρίς εντός έδρας νίκη. Σιγά μη νικήσει την Μπορούσια στο Ντόρτμουντ…

Αυτός ο ΠΑΟΚ, στο χθεσινό ματς με τους Αζέρους, δημιούργησε μόλις έξι καλές φάσεις, οι μισές από τις οποίες προήλθαν από έναν αμυντικό του: τον Τζαβέλλα.

Αυτός ο ΠΑΟΚ έδωσε έναν διεθνή αγώνα σε άδεια Τούμπα. Δείγμα οτι έχει ξενερώσει ακόμη και τους πιο φανατικούς οπαδούς του.

Αυτός ο ΠΑΟΚ, περιέργως, άρεσε στον προπονητή του, που στο τέλος δήλωσε υπερήφανος για τους παίκτες του. Οι οποίοι, πριν από λίγο καιρό ήταν άντρες (ανατρέποντας το σκορ στο ματς με την ΑΕΚ), έπειτα έγιναν… μπαλαρίνες (όταν δεν νίκησαν τον Παναιτωλικό) και χθες ξανάγιναν αρσενικοί (αν και δεν κατάφεραν να βάλουν ένα γκολ στην ταπεινή Γκαμπάλα). Απόδειξη ότι κι ο Τούντορ, όπως ο Μπερμπάτοφ, βρίσκεται σε σύγχυση.

Αλλά ο Σαββίδης, που πληρώνει και προκοπή δεν βλέπει, έχει αρχίσει να ρωτάει επιμόνως. Και κάποιος πρέπει να του εξηγήσει, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News