603
Αμεσα τα αντανακλαστικά του κ. Σπίρτζη, με ανακοινώσεις και tweets, έπειτα από κάθε αιματηρό συμβάν που έρχεται στην κορυφή της επικαιρότητας | INTIMEnews

Σπίρτζης: Από τη Λεωφ. Αλεξάνδρας στη γυναικοκτονία στη Ρόδο, μία… αντιπολίτευση δρόμος

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2021, 11:30
Αμεσα τα αντανακλαστικά του κ. Σπίρτζη, με ανακοινώσεις και tweets, έπειτα από κάθε αιματηρό συμβάν που έρχεται στην κορυφή της επικαιρότητας
|INTIMEnews

Σπίρτζης: Από τη Λεωφ. Αλεξάνδρας στη γυναικοκτονία στη Ρόδο, μία… αντιπολίτευση δρόμος

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2021, 11:30

Ο Χρήστος Σπίρτζης το είχε κάνει ξανά πριν από μερικές εβδομάδες, με αφορμή ένοπλη επίθεση σε βάρος 32χρονου στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στις 9 Σεπτεμβρίου. Βαριά τραυματισμένο, το θύμα της ενέδρας έξω από το ΙΚΑ της Λεωφ. Αλεξάνδρας είχε διακομιστεί στον «Ευαγγελισμό» και χωρίς να χάσει ούτε λεπτό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός έσπευσε να αξιοποιήσει πολιτικά το αιματηρό επεισόδιο, συμπληρώνοντας τη λίστα που διατηρεί με αντίστοιχες υποθέσεις, για να ψέξει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την κυβέρνηση συνολικά.

«Τα ίδια Παντελάκη, μου τα ίδια Παντελή μου», έλεγε τότε σε δηκτικό ύφος ο κ. Σπίρτζης. «Η σχετική λίστα στα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία είναι μακρά. Τα όπλα βγαίνουν με ευκολία στις πλατείες και τους δρόμους της χώρας, αφού κάτι τέτοιο το επιτρέπει η πλήρης αποδιοργάνωση της αστυνομίας στον τομέα της καταπολέμησης του εγκλήματος, της προάσπισης της ασφάλειας των πολιτών και της προστασίας της κοινωνικής ειρήνης».

Και στρέφοντας τα «πυρά» του στον διάδοχο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, συμπλήρωνε στον ίδιο αυστηρό τόνο:

«“Αν οι πολίτες δεν είναι και δεν αισθάνονται ασφαλείς, δεν υπάρχει ούτε ελευθερία ούτε ευημερία”, δήλωσε πρόσφατα ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Να τον ενημερώσουμε ότι οι Έλληνες πολίτες δεν είναι και δεν αισθάνονται ασφαλείς με την κυβέρνηση Μητσοτάκη… Οι υπουργοί αλλάζουν, η πολιτική Μητσοτάκη του τρόμου, του φόβου και της ανασφάλειας του πολίτη μένει σταθερή». 

Για την ιστορία –και μάλλον προς έκπληξη του κ. Σπίρτζη– η υπόθεση εξιχνιάστηκε μέσα σε λίγες ημέρες, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τρεις Ελληνες –οι οποίοι μάλιστα τράβηξαν όπλο κατά τη σύλληψή τους– και ένας αλλοδαπός. Πίσω από την ένοπλη υπόθεση, μία μίξη από οπαδικές και άλλες διαφορές («εμφύλιος» χούλιγκαν), με τον 47χρονο που πυροβόλησε να είναι παλιός γνώριμος των Αρχών, αφού το όνομά του είχε συμπεριληφθεί στη μεγάλη δικογραφία της λεγόμενης Greek Mafia τo 2015. Το θύμα είχε κάνει φυλακή για ναρκωτικά…

Και αφού η ανωτέρω προσθήκη στη λίστα Σπίρτζη για την «αποδιοργανωμένη Αστυνομία» «δεν βγήκε», ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρήκε μία ακόμη ευκαιρία για να «ξαναχτυπήσει» απευθυνόμενος στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Αφορμή αντιπολιτευτικής γυμναστικής για τον κ. Σπίρτζη έγινε αυτή τη φορά η εν ψυχρώ δολοφονία της 32χρονης Δώρας από τον πρώην σύντροφό της στη Ρόδο.

«Μια ακόμη γυναίκα σκοτώθηκε… αφήνοντας την ανασφάλεια να περιδιαβαίνει τις ψυχές των συμπολιτών μας, σε όλη τη χώρα», έγραψε –ολίγον ποιητικά– στο Τwitter (ούτε στη διατύπωση μπόρεσε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων ο κ. Σπίρτζης, αφού η Δώρα δεν «σκοτώθηκε» –όπως ατυχώς γράφει, αλλά εκτελέστηκε στη μέση του δρόμου με δύο σφαίρες κυνηγετικής καραμπίνας– μία διαφορά που φαίνεται ότι διαφεύγει της αντίληψης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ), και διερωτήθηκε:

«Πόσες ακόμη πρέπει να θυσιαστούν για να αντιληφθούν ότι η πολιτική Μητσοτάκη πρέπει να αλλάξει;»  

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό της Πρώτης Φοράς Αριστερά, παρά τις 4.500 κατ’ εξαίρεση προσλήψεις ειδικών φρουρών, η κυβέρνηση δεν φρόντισε να προσληφθεί και το κατάλληλο επιστημονικό δυναμικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, ψυχίατροι, νομικοί, επιστήμονες πληροφορικής κ.λπ.) «για να μπορέσει η ΕΛ.ΑΣ. να αντεπεξέλθει στα καυτά προβλήματα της κοινωνίας». 

Και έτσι εύκολα και χωρίς ίχνος σεβασμού και ενσυναίσθησης, μία ακόμη τραγωδία έγινε «όχημα» αντιπολιτευτικής κριτικής στα χέρια του Σπίρτζη και του κόμματός του.

ΝΔ: Χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης

«Χυδαία απόπειρα εκμετάλλευσης απο τον Χρ.Σπίρτζη μιας ανθρώπινης τραγωδίας. Δεν είναι η πρώτη φορά. O κατήφορος δεν έχει τέλος», σχολίασε για την ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Τάσος Γαϊτάνης.

Ο Χρήστος Σπίρτζης δέχθηκε όμως και «φίλια πυρά», με την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, να κάνει λόγο για χονδροειδέστατη απόπειρα εργαλειοποίησης μίας ακόμη γυναικοκτονίας. «Οχι στην πλάτη μας, όχι στο όνομά μας… Μας προσβάλλει βαθύτατα και ως γυναίκες και ως αριστερές», έγραψε σε ανάρτησή της η κυρία Καββαδία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...