402
Οι άνεμοι προκάλεσαν πτώση δέντρων στο Ναύπλιο | ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Σοβαρά προβλήματα από τους ανέμους – Ακυβέρνητο πλοίο στον Πειραιά

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2018, 07:56
Οι άνεμοι προκάλεσαν πτώση δέντρων στο Ναύπλιο
|ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Σοβαρά προβλήματα από τους ανέμους – Ακυβέρνητο πλοίο στον Πειραιά

Protagon Team Protagon Team 18 Ιανουαρίου 2018, 07:56

Ακυβέρνητο λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν το βράδυ της Τετάρτης προς τη Πέμπτη πλέει στα ανοιχτά του λιμανιού του Πειραιά ένα άδειο επιβατηγό πλοίο.

Εν τω μεταξύ οι ισχυροί νότιοι άνεμοι έχουν προκαλέσει αναστάτωση στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αλλά και στη ξηρά.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης, γύρω στις 06:00, παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους στη θαλάσσια περιοχή νότια-νοτιοανατολικά της εισόδου του λιμανιού του Πειραιά το αγκυροβολημένο παροπλισμένο επιβατηγό/οχηματαγωγό πλοίο «Παναγιά Αγιάσου».

Το πλοίο δεν έχει επιβαίνοντες.

Κοντά του έχουν ήδη πλεύσει τρία ρυμουλκά για να συνδράμουν στην ασφαλή πρόσδεση του πλοίου ωστόσο το έργο τους δυσκολεύουν οι άνεμοι που πνέουν στο σημείο. Σε ένα από αυτά επιβαίνει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, και ο αρχηγός του λιμενικού σώματος Σταμάτιος Ράπτης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ σταδιακή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα δυτικά.

ploio
Το πλοίο έχει παρασυρθεί στα ανοιχτά του λιμανιού (εικόνα από ΣΚΑΙ webTV)

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 8 ως 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star 2 (07:25) για Πάρο-Νάξο-Ίο-Θήρα και του Blue Star Paros (07:30) για Σύρο-Τήνο-Μύκονο.

Ε τω μεταξύ, σε ισχύ έχει τεθεί η απαγόρευση απόπλου από το λιμάνι της Ραφήνας και του Λαυρίου. Αντίθετα, κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό θα είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων.

Πτώση δέντρων στο Ναύπλιο

Στο Ναύπλιο, στην οδό Κύπρου, στο κέντρο της πόλης, τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από μεγάλα πεύκα που έπεσαν από τους πολύ δυνατούς ανέμους που έπνεαν το βράδυ της Τετάρτης προς τη Πέμπτη.

Επίσης δέντρα έπεσαν στην παραλιακή στον δρόμο προς Κιβέρι, στην πλατεία Αρβανιτιάς. Ζημιές έχουν υποστεί τέντες σε καταστήματα και διαμερίσματα.

26914223_2122476224705414_372934846_n
Ο Phylax πεσμένος στο πεζοδρόμιο μπροστά από το βάθρο του (gazzetta.gr)
Επεσε ο Phylax

Αργά το βράδυ της Τετάρτης περαστικοί παρατήρησαν ότι το άγαλμα Phylax στο Φάληρο είχε πέσει από το μεταλλικό βάθρο του. Πρόκειται για το γλυπτό που είχε προκαλέσει την αντίδραση παραθρησκευτικών οργανώσεων το οποίο είχαν σπεύσει να… ραντίσουν.

Αν και αρχικά είχε σχηματιστεί η εντύπωση ότι το παρέσυραν οι ισχυροί άνεμοι, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, ο δήμαρχος της πόλης Διονύσης Χατζηδάκης δήλωσε στο ότι το έριξαν άγνωστοι με σκοινιά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...