Επικαιρότητα

Σουηδία: Αστυνομικός συνέλαβε κακοποιό ενώ ήταν γυμνοί σε σάουνα

Ο συλληφθείς είχε καταδικαστεί για αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά και επίθεση κατά κρατικού υπαλλήλου αλλά διέφευγε
Protagon Team

Ούτε την ώρα της χαλάρωσης στη σάουνα –που είναι σχεδόν ιερή για τους βόρειους λαούς- δεν άφησε να πάει χαμένη αστυνομικός στη Στοκχόλμη που κατάφερε να συλλάβει κακοποιό ενώ και οι δύο απολάμβαναν το ατμόλουτρο.

Ο εκτός υπηρεσίας άνδρας της αστυνομίας εντόπισε τυχαία τον καταζητούμενο και προχώρησε στα δέοντα, χωρίς να προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση. Λεπτομέρεια: Και οι δύο ήταν γυμνοί.

Ο κακοποιός είχε καταδικαστεί για αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά και επίθεση κατά κρατικού υπαλλήλου, γράφει ο Guardian. Ωστόσο δεν εμφανίστηκε ποτέ για να εκτίσει την ποινή του και επισήμως ήταν καταζητούμενος.

Τον συνέλαβε με τρόπο «εντελώς επαγγελματικό και καθόλου δραματικό» εξήγησαν από την αστυνομία, η οποία έδωσε εύσημα στο όργανο για τον όλο χειρισμό. «Είναι πολύ ευκολότερο όταν έχει τους συναδέλφους σου και τον κατάλληλο εξοπλισμό. Αυτή η σύλληψη ήταν όσο πιο “γυμνή” γίνεται».

Το μήνυμα της αστυνομίας κατέληγε με νόημα: «Είμαστε παντού, ακόμα και αν δεν μας βλέπετε».