236
Ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ, Ολαφ Σολτς δήλωσε ότι οι συνομιλίες για το κόψιμο των ελληνικών συντάξεων συνεχίζονται | REUTERS/Hannibal Hanschke

Σολτς για ελληνικές συντάξεις: «Κάπως μεγαλύτερα τα περιθώρια, όχι απεριόριστα»

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 21:31
Ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Μέρκελ, Ολαφ Σολτς δήλωσε ότι οι συνομιλίες για το κόψιμο των ελληνικών συντάξεων συνεχίζονται
|REUTERS/Hannibal Hanschke

Σολτς για ελληνικές συντάξεις: «Κάπως μεγαλύτερα τα περιθώρια, όχι απεριόριστα»

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2018, 21:31

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Ολαφ Σολτς, κατά τη διάρκεια γενικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα στο Βερολίνο, αναφέρθηκε και στο επίμαχο θέμα της περικοπής των ελληνικών συντάξεων.

«Ολα έγιναν καλά, πολύ σοφά, και προετοιμάστηκαν πολύ σοβαρά και με διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ενωση. Βρισκόμαστε λίγο πριν από την ολοκλήρωση αυτών των συνομιλιών, αλλά δεν έχουμε φθάσει ακόμη στο τέλος» είπε.

«Τα περιθώρια κίνησης έχουν γίνει κάπως μεγαλύτερα, αλλά βεβαίως δεν είναι απεριόριστα, κυρίως λόγω του μεγέθους των προβλημάτων. Αυτό πρέπει πάντα να το καταλαβαίνουμε».

Ο κ. Σολτς εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «όλοι μαζί καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το ελληνικό πρόγραμμα» και για το ότι «η Ελλάδα δεν είναι πλέον χώρα σε πρόγραμμα, αλλά μπορεί κατά κάποιον τρόπο να χρηματοδοτηθεί η ίδια στις αγορές – αυτό παραμένει μία μεγάλη πρόοδος» είπε, ενώ χαρακτήρισε «αποκύημα φαντασίας» το περιεχόμενο σημερινού ελληνικού δημοσιεύματος σχετικά με την περικοπή των συντάξεων.

Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, με αφορμή τις παραπάνω αναφορές Σολτς στο θέμα των ελληνικών συντάξεων, θεώρησε καλό να επιτεθεί στην εφημερίδα «Τα Νέα» και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Από επιτυχία σε επιτυχία βαδίζει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη. Μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να διαψευσθεί κατηγορηματικά τόσο από το Πατριαρχείο για τους δήθεν διαλόγους του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον υπουργό Παιδείας όσο και από τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, που χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδό τους για τις συντάξεις αποκύημα φαντασίας. Προτείνουμε να αλλάξουν τον τίτλο τους από τα Νέα σε Fake Νέα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...