298
Η στιγμή που ο αστυνομικός στοχεύει και πυροβολεί τον διαδηλωτή | YouTube

Σοκ στο Χονγκ Κονγκ: Αστυνομικός πυροβόλησε εξ επαφής διαδηλωτή

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2019, 11:29
Η στιγμή που ο αστυνομικός στοχεύει και πυροβολεί τον διαδηλωτή
|YouTube

Σοκ στο Χονγκ Κονγκ: Αστυνομικός πυροβόλησε εξ επαφής διαδηλωτή

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2019, 11:29

Ωμή βία, με πυροβολισμό σχεδόν εξ επαφής, χρησιμοποιούν πλέον οι αστυνομικοί στο Χονγκ Κονγκ κατά των διαδηλωτών που επιμένουν να κατεβαίνουν μαζικά στους δρόμους κατά της ηγεσίας της πόλης.

Το περιστατικό που συνέβη νωρίς τη Δευτέρα (τοπική ώρα, ξημερώματα στην Ελλάδα) σε οδόφραγμα είναι μία από αυτές τις εικόνες που θα μείνουν στην ιστορία.

Ο αστυνομικός έχει πιάσει από το λαιμό σε κεφαλοκλείδωμα έναν διαδηλωτή. Ενας άλλος διαδηλωτής με μάσκα πλησιάζει και τότε ο αστυνομικός τραβά το όπλο του και πυροβολεί από πολύ μικρή απόσταση τον δεύτερο διαδηλωτή, ο οποίος πέφτει κάτω. Ο αστυνομικός πυροβόλησε άλλες δύο φορές χωρίς να τραυματιστεί κανένας.

Το εντυπωσιακό είναι ότι όλο αυτό γίνεται μπροστά σε τουλάχιστον δύο κάμερες διαδηλωτών, που επίσης βρίσκονταν 2-3 μέτρα από το σκηνικό.

Βίντεο από διαδηλωτές δείχνει τον 21χρονο άνδρα που δέχτηκε τη σφαίρα πεσμένο στο έδαφος με τα μάτια ανοιχτά, μέσα σε μια λίμνη αίματος. Ο νεαρός διακομίστηκε σε νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε ένα άλλο περιστατικό περιέλουσαν ένα διαδηλωτή υπέρ του Πεκίνου και του έβαλαν φωτιά ενώ διαπληκτιζόταν με διαδηλωτές. Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως σημειώνει το BBC.

Παράλληλα, η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές που απέκλεισαν δρόμους και προκάλεσαν μεγάλες φθορές σε εμπορικά κέντρα. Καταγράφηκε ακόμη περιστατικό όπου αστυνομικός σε μοτοσικλέτα επιχείρησε να διεμβολίσει τους διαδηλωτές.

Εικόνα από βίντεο διαδηλωτών όπου η μοτοσικλέτα του αστυνομικού προσπαθεί να πέσει πάνω στους συγκεντρωμένους

Πάντως, η αστυνομία δεν θέλησε να σχολιάσει την πληροφορία για χρήση πραγματικών πυρών, ενώ διέψευσε και ότι δέχτηκε διαταγές για να ανοίξουν πυρ σχεδόν ελεύθερα.

Το περιστατικό με τον άνδρα είναι το τρίτο μέσα σε λίγες εβδομάδες όπου η αστυνομία χτυπά στο ψαχνό τους διαδηλωτές. Δύο τραυματίες είχαμε την 1η και την 4η Οκτωβρίου, στη δεύτερη περίπτωση μάλιστα σφαίρα δέχτηκε ένας έφηβος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...