518
Η Ολίβια (αριστερά) βρέθηκε σε μία σακούλα στον πάτο του Ατλαντικού. Η μικρότερη αδελφή της, η Αννα, αναζητείται… | .

Σοκ στην Ισπανία: σκότωσε τα κοριτσάκια του και τα πέταξε στον Ατλαντικό

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 13:30
Η Ολίβια (αριστερά) βρέθηκε σε μία σακούλα στον πάτο του Ατλαντικού. Η μικρότερη αδελφή της, η Αννα, αναζητείται…
|.

Σοκ στην Ισπανία: σκότωσε τα κοριτσάκια του και τα πέταξε στον Ατλαντικό

Protagon Team Protagon Team 16 Ιουνίου 2021, 13:30

Μία περίπτωση διπλής παιδοκτονίας που έγινε στο νησί Τενερίφη έχει συγκλονίσει ολόκληρη την Ισπανία. Δράστης εκτιμάται πως είναι ο πατέρας των παιδιών, κάποιος Τομάς Χιμένο, 37 ετών, και θύματα τα κορίτσια του, η ενός έτους Αννα και η έξι ετών Ολίβια.

Το κίνητρο του παιδοκτόνου ήταν η εκδίκηση: ήθελε να προκαλέσει αβάσταχτο πόνο στη σύζυγό του και μάνα των παιδιών του, επειδή πρόσφατα οι δυο τους χώρισαν! Ο ίδιος έχει εξαφανιστεί και αναζητείται από την Ισπανική Εθνοφυλακή.

Η αστυνομική έρευνα έδειξε ότι πριν από τη διπλή ανθρωποκτονία υπήρξε και απαγωγή των παιδιών, αφού ο Χιμένο απέσπασε τα κορίτσια από τη μάνα τους με δόλο, δήθεν για να τα πάει βόλτα. Από τότε η πρώην σύζυγός του, ονόματι Μπεατρίζ, δεν τα είδε ξανά.

Κατόπιν η γυναίκα έλαβε πολλά τηλεφωνικά μηνύματα από τον πρώην άντρα της. Το περιεχόμενό τους ήταν σαφές: «Δεν θα τα ξαναδείς ποτέ σου»… Μηνύματα εν είδει αποχαιρετισμού ο δολοφόνος απέστειλε σε συγγενείς και φίλους του, οι οποίοι βέβαια απλώς ξαφνιάστηκαν, αφού δεν ήταν δυνατόν να υποψιαστούν τι είχε κάνει.

Τα διεθνή media μετέδωσαν ότι ο Χιμένο και η Μπεατρίζ είχαν συνάψει δεσμό από την εφηβεία τους κιόλας, ωστόσο χώρισαν πέρσι κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Επίσης ανέφεραν ότι και οι δύο είχαν δημιουργήσει καινούργιες ερωτικές σχέσεις, ωστόσο ο Χιμένο εξακολουθούσε να απειλεί και να προσβάλλει την πρώην σύζυγό του μέσω sms.

Σημειωτέον ότι την αποτρόπαια ιστορία κατήγγειλαν στις αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού από κοινού οι τραγικοί παππούδες της κατεστραμμένης οικογένειας, ο πατέρας του δράστη και ο πατέρας της Μπεταρίζ.

Βαθιά στον ωκεανό

Κατά πάσα πιθανότητα ο δράστης μετέφερε τα πτώματα των παιδιών του στο σκάφος του μέσα σε σακούλες. Από το λιμάνι απέπλευσε για τον ωκεανό. Τα ευρήματα από τις ενάλιες και υποβρύχιες έρευνες που πραγματοποίησαν περιπολικά σκάφη και δύτες ήταν αποκαλυπτικά.

Το ρομπότ αυτού του ωκεανογραφικού εντόπισε το πτώμα του νηπίου στον βυθό του Ατλαντικού | REUTERS/Borja Suarez

Το πτώμα της μεγαλύτερης από τις δύο θυγατέρες του βρέθηκε σε μία σακούλα δεμένη με άγκυρα στον βυθό του Ατλαντικού, τρία μίλια από τις ακτές της Τενερίφης. Για την ανάσυρσή του χρησιμοποιήθηκε ρομπότ ωκεανογραφικού πλοίου, αφού το βάθος σε εκείνο το σημείο είναι ένα χιλιόμετρο.

Υστερα από μερικές ώρες εντοπίστηκε και το παιδικό κάθισμα του βρέφους να επιπλέει στο νερό. Καθώς το πτώμα του παιδιού δεν βρέθηκε, οι έρευνες συνεχίζονται.

Σοκ στην Ισπανία

Στο άκουσμα όλων των προαναφερθέντων οι Ισπανοί σοκαρίστηκαν. Αντέδρασαν όμως, ακόμη και με πορείες διαμαρτυρίας. Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ δημοσιοποίησε με δήλωσή του τη συντριβή του για το συμβάν. Σε διάφορα μέρη έγιναν διαδηλώσεις καταγγελίας της ενδοοικογενειακής βίας στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες άτομα, φυσικά και στην πρωτεύουσα της Τενερίφης.

Καρέ με παιδάκια από διαδήλωση που έγινε στην Τενερίφη | REUTERS/Borja Suarez

Το βρετανικό BBC ανέφερε επιπλέον ότι τα επίσημα κρατικά στοιχεία λένε πως από το 2013, αρχίζοντας το μέτρημα, 39 παιδιά έχουν σκοτωθεί στην Ισπανία είτε από τον πατέρα τους είτε από έναν σύντροφο ή από έναν πρώην σύντροφο της μητέρας τους. Και όσον αφορά τις γυναίκες, μόνο εφέτος σκοτώθηκαν 19 Ισπανίδες από το χέρι του ερωτικού συντρόφου τους ή του συζύγου τους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...