882
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην εκδήλωση "FEEL GREEK BASKETBALL EVENT" | INTIMEnews

Γιατί δεν θα πάει στο Ευρωμπάσκετ ο Αντετοκούνμπο

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2017, 19:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/08/2017 21:40
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην εκδήλωση "FEEL GREEK BASKETBALL EVENT"
|INTIMEnews

Γιατί δεν θα πάει στο Ευρωμπάσκετ ο Αντετοκούνμπο

Protagon Team Protagon Team 19 Αυγούστου 2017, 19:38
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/08/2017 21:40

Αυτό που πολλοί υποψιάζονταν και όλοι φοβόντουσαν, συνέβη. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα αγωνιστεί με την Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ, λόγω τραυματισμού. Τα κακά μαντάτα μας τα πρόφτασε ο ίδιος ο σούπερ-σταρ των Μιλγουόκι Μπακς (που βρίσκεται στην Κίνα), μέσω της επίσημης σελίδας του στο Instagram. Με τον ίδιο τρόπο τα έμαθαν, ο ομοσπονδιακός κόουτς, Κώστας Μίσσας, και οι συμπαίκτες του Γιάννη, την ώρα που ετοιμάζονταν στην «Copper Box Arena» του Λονδίνου για το πρώτο «ζέσταμα» εν όψει του αγώνα με τη Μεγάλη Βρετανία.

Στο κείμενο που ανέβασε στο Διαδίκτυο, ο Αντετοκούνμπο υπογραμμίζει πως πίεσε τον εαυτό του να κάνει προπόνηση και ότι προσπάθησε να ξεγελάσει τον πόνο αλλά απέτυχε, στις ασκήσεις στις οποίες τον υπέβαλε η γυμνάστρια των Μπακς, η οποία ταξίδεψε εσπευσμένως στην Κίνα για να διερευνήσει πόσο σοβαρό ήταν το πρόβλημά του. «Δεν έχω επιλογή. Είμαι τραυματίας, οι πόνοι δεν έχουν υποχωρήσει και πρέπει να γίνω καλά», αναφέρει στο τέλος του σημειώματός του. Γράφει:

«Θέλω όλοι να ενημερωθούν από μένα πως δεν θα μπορέσω να ενισχύσω την εθνική μας ομάδα στο Ευρωμπάσκετ. Ολον αυτόν τον καιρό πιέζω τον εαυτό μου για να κάνω προπόνηση. Προσπαθώ να τον ξεγελάσω, πως δεν πονάω πολύ και θα είμαι έτοιμος για τα παιχνίδια. Η θέλησή μου επηρέασε την κρίση μου, αλλά στο τεστ που έκανα εδώ στη Κίνα με τους Bucks ήρθε η ώρα της αλήθειας. Απέτυχα να βγάλω με επιτυχία τις ασκήσεις στις οποίες με υπέβαλαν και ο πόνος με σταματούσε από τα πρώτα δευτερόλεπτα.

»Πρέπει να αποδεχτώ την αλήθεια και να την αντιμετωπίσω ώριμα. Οφείλω να δουλέψω και να βελτιώσω όσο περισσότερο μπορώ, το πρόβλημα που αντιμετωπίζω στο γόνατό μου. Πέρυσι είχα την επιλογή να παγώσω τη συμφωνία για το νέο μου συμβόλαιο. Φέτος δεν έχω επιλογή. Είμαι τραυματίας, οι πόνοι δεν έχουν υποχωρήσει και πρέπει να γίνω καλά».

Οι ενοχλήσεις στην επιγονατίδα δεν τον εγκατέλειψαν ούτε μία στιγμή, από την αρχή της προετοιμασίας της Εθνικής μπάσκετ για τη σπουδαία διοργάνωση (που κάνει τζάμπολ στις 31 Αυγούστου). Απουσίασε από τα πρώτα φιλικά ματς της Πάτρας, έπαιξε εναντίον του Μαυροβουνίου στο Βελιγράδι, αλλά όχι και στον αγώνα με τη Σερβία, την επόμενη μέρα. Στην Αγγλία δεν θα ήταν παρών -έτσι κι αλλιώς- λόγω χορηγικών υποχρεώσεων που είχε στην Κίνα. Τον περιμέναμε, όμως, στο τελευταίο και πιο δυνατό τεστ: στο τουρνουά Ακρόπολις.

Τα δυσάρεστα νέα ανακοίνωσε στους παίκτες και στο προπονητικό τιμ ο εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής ομάδας. Σοκαρίστηκαν. Δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους.

«Τι να πω; Τώρα το έμαθα κι εγώ. Ακόμη δεν έχω μιλήσει με το παιδί (τον Αντετοκούνμπο)», έλεγε σοκαρισμένος ο Κώστας Μίσσας στους δημοσιογράφους που του τηλεφωνούσαν διαρκώς. Ο Γιάννης δεν είχε ενημερώσει κανέναν για την τελική του απόφαση. Ισως να τη γνώριζε μόνον ο αδελφός του, Θανάσης. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μίσσας θα πρέπει τώρα να αναθεωρήσει τα πλάνα του. Εντελώς.

Για την Εθνική, η απώλεια είναι μεγάλη. Ο Γιάννης εκνευριζόταν, όταν άκουγε να λένε ότι εφέτος η Εθνική είναι «η ομάδα του Αντετοκούνμπο», όμως η σεμνότητά του δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Αυτή φάνηκε στο μοναδικό φιλικό ματς που πρόλαβε να παίξει με τη γαλανόλευκη φανέλα, στο οποίο χρειάστηκε μόλις 23 λεπτά για να πετύχει 20 πόντους, να κατεβάσει εννέα ριμπάουντ και να μοιράσει τρεις ασίστ, ανοίγοντας διαρκώς διαδρόμους για τους συμπαίκτες του.

Δυστυχώς, η απουσία του θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Δεν είναι τυχαίο, ότι αμέσως μόλις ο Γιάννης ανακοίνωσε πως δεν θα συμμετάσχει στο Ευρωμπάσκετ, οι στοιχηματικές αποδόσεις για την κατάκτηση του τροπαίου μεταβλήθηκαν, με τις πιθανότητες της Ελλάδας για διάκριση -στο Ελσίνκι και στην Κωνσταντινούπολη- να υποχωρούν σημαντικά. Πλέον, η επικράτηση της ελληνικής ομάδας παίζεται (περίπου) 10 προς 1, από 7 προς 1 που ήταν προτού μαθευτεί το νέο. Πρώτα φαβορί παραμένουν η Ισπανία (3.00) και η Σερβία (4.50).

Στο μεταξύ, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης αποδίδει τις εξελίξεις στην «υπόθεση Αντετοκούνμπο» σε «οργανωμένο και καλά σκηνοθετημένο σχέδιο από τους ανθρώπους των Μπακς», ενώ επιφυλάσσεται να κάνει γνωστές όλες τις πτυχές της άκρως ενδιαφέρουσας -όπως τη χαρακτηρίζει- ιστορίας της απουσίας του «Greek Freak» από την εφετινή προσπάθεια της Εθνικής. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η ταυτόχρονη ενημέρωση από τον μάνατζερ των Μιλγουόκι Μπακς και από τον ίδιο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και μάλιστα διά τηλεφώνου και social media από τη μακρινή Κίνα, και όχι με τη δέουσα επίσημη μορφή, για αδυναμία συμμετοχής του στην Εθνική Ανδρών φυσικά και μας λυπεί για τη μεγάλη αγωνιστική απώλεια, αλλά δυστυχώς και δεν μας αιφνιδιάζει.

Μια σειρά ενδείξεων τις οποίες με ιδιαίτερη ανησυχία παρακολουθούσαμε από την έλευση κιόλας του Γιάννη στην Ελλάδα και εν συνεχεία από την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας, είχαν δημιουργήσει την πεποίθηση  ύπαρξης ενός οργανωμένου και καλά σκηνοθετημένου σχεδίου από πλευράς της ομάδα του ΝΒΑ στην οποία αγωνίζεται ο Γιάννης, σε πλήρη γνώση αν όχι και παρότρυνση του ΝΒΑ, που έφεραν σε δύσκολη θέση τον αθλητή και τον υποχρέωσαν  να γνωστοποιήσει ότι από σήμερα δεν αποτελεί  μέλος της Εθνικής Ανδρών.

Το γεγονός αυτό οπωσδήποτε δημιουργεί μια άλλη πραγματικότητα, αλλά όπως είναι γνωστό οι παρόντες γράφουν την ιστορία. Η Εθνική ομάδα συνεχίζει την συντεταγμένη προσπάθειά της για να παρουσιαστεί στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο επερχόμενο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και να εκπροσωπήσει για μια ακόμα φορά επάξια την Ελλάδα.

Αυτή είναι και η πρώτη προτεραιότητα του ελληνικού μπάσκετ, να στηρίξουμε δηλαδή με όλα τα μέσα την Εθνική μας ομάδα, τον προπονητή και τους παίκτες που θα είναι παρόντες.

Σε ό,τι αφορά όμως, το παρασκήνιο αυτής της άκρως ενδιαφέρουσας ιστορίας που εκτυλίχτηκε μέχρι και σήμερα, από υποχρέωση προς τη φίλαθλη κοινή γνώμη της χώρας επιφυλασσόμεθα και στον κατάλληλο χρόνο θα γίνουν γνωστές όλες οι πτυχές της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...